Zupa z karasi z cytryną

Składniki dla 4 osób: 50 dag karasi • włoszczyzna • cebula • masło • mąka • ziele angielskie • pieprz w ziarnach i mielony • listek laurowy • cytryna • papryczki chili • sól • pieprz • gałązki kopru.

Reklama

1. Sprawione ryby oraz oczyszczoną włoszczyznę i cebulę zalej 2 litrami wody. Dodaj szczyptę soli, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy, kawałeczek chili. Gotuj 40 minut.

Wyjmij ryby. Obierz z ości. Większe porcje ryby odłóż. Bulion przecedź przez sito. Do bulionu włóż pokruszone kawałki ryby, cebulę i zmiksuj.

2. Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę, wlej do zupy, zagotuj. Przypraw. Do każdej porcji włóż kawałki ryby. Udekoruj plasterkami cytryny, płatkami chili, świeżym koperkiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej