Zupa z karpia z pomidorami na ostro

Składniki: 50 dag karpia • czerwona papryka • 3 pomidory • 2 duże cebule • marchewka • fasolka szparagowa • 1-2 ząbki czosnku • nieduża papryczka chilli • łyżka mielonej słodkiej papryki • łyżeczka papryki ostrej • natka • olej • sól • pieprz.

Reklama

1. Sprawione, pokrojone kawałki ryby zalej zimną wodą, wrzuć krążki cebuli i gotuj 30 minut. Przecedź. Na łyżce oleju podsmaż pokrojony czosnek, papryczkę chili, paprykę, startą marchewkę. Posyp słodką i ostrą papryką i jeszcze raz podsmaż.

2. Wrzuć warzywa i przyprawy do wywaru razem z pokrojonymi pomidorami (lub przecierem), i fasolką szparagową (może być mrożona). Gotuj, aż fasolka będzie miękka. Przypraw zupę. Do każdej miseczki włóż porcję ryby obranej z ości, zalej zupą, posyp natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej