Delikatesowe koreczki śledziowe

Składniki na 6 porcji: 3 płaty śledziowe marynowane, 8 pomidorów suszonych w oleju, 4-5 grubszych korniszonków, 2-3 kromki razowego chleba, 1 łyżeczka musztardy, 2-3 łyżki oleju rzepakowego, szczypta czarnego pieprzu, papryka i natka pietruszki do dekoracji.

Reklama

1. Śledzie pokrój w kostkę. Olej wymieszaj z musztardą i piep rzem. Posmaruj tym śledzie. Pomidory pokrój na połówki, ogórki w plasterki, chleb w kwadraciki.

2. Na wykałaczki nadziewaj kolejno chleb, plasterek ogórka, kawałek pomidora i śledzia, znów ogórek, pomidor i chleb. Udekoruj cząstkami papryki oraz natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Naj

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej tortowej, 1/3 kostki masła, 1 szkl. mleka 3,2%, 1/4 szkl. oleju, 2 jajka, 3/4 szkl. drobnego cukru, 1 mały cukier waniliowy lub kilka kropli... więcej