Dietetyczny przysmak z jajkiem

Składniki na 4 porcje: 40 g żelatyny, 600 ml bulionu drobiowego, 2 marchewki, seler, szczypta białego pieprzu, 1 łyżeczka octu winnego, 15 ml wytrawnego sherry, sól, 4 jajka na twardo, listki trybuli.

Reklama

Rozpuść żelatynę w 200 ml bulionu. Warzywa pokrój i ugotuj w reszcie bulionu. Dopraw pieprzem, octem, sherry i solą. Dodaj żelatynę. Połowę galarety wlej do formy. Gdy stężeje, ułóż jajka i listki. Zalej resztą bulionu z warzywami. Wstaw do lodówki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

TV14

Zobacz również

  • Składniki na 30 sztuk. Ciasto: 7 dag mąki pszennej, 5 dag masła, 1 łyżka drobnego cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 jajka, 125 ml wody, 1/2 łyżeczki cynamonu, szczypta soli. Dodatkowo: 1 jajko,... więcej