Domowa ćwikła

Składniki: 1 kg buraków, sól, pieprz , 1-2 łyżki chrzanu, pół łyżki cukru, cebula, łyżeczka oliwy.

Buraki umyj, włóż do rondla, zalej wodą, gotuj do miękkości. Odcedź, ostudź, obierz. Zetrzyj na tarce o średnich oczkach.

Reklama

Cebulę obierz, posiekaj. Do buraczków dodaj chrzan i oliwę, wymieszaj. Dodaj cebulę, połącz, przypraw cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Czas przygotowania: 65 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 0,35 zł.

Przepis nadesłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: po szklance pszenicy, maku oraz płynnego miodu, 100 g orzechów włoskich , laska wanilii, 50 g rodzynek, migdały więcej