Hiszpańskie paluszki

Do rondla wlewamy 250 ml wody, dodajemy 1/3 łyżeczki soli, 2 i pół łyżki cukru i 2 łyżki oleju. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.

Reklama

Rondelek zdejmujemy z gazu i wsypujemy szklankę mąki pszennej. Dokładnie mieszamy mikserem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.

Wyciskamy paski (po 10 cm) wprost do oleju rozgrzanego do 200 st. Smażymy na rumiano, osączamy. Oprószamy cukrem i cynamonem. Pycha!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 kg mąki, 10 żółtek, 3 łyżki gęstej śmietany, 1 płaska łyżeczka cukru, pół łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyżeczka octu lub wódki, tłuszcz do głębokiego smażenia, sól, cukier puder więcej