Hiszpańskie paluszki

Do rondla wlewamy 250 ml wody, dodajemy 1/3 łyżeczki soli, 2 i pół łyżki cukru i 2 łyżki oleju. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.

Reklama

Rondelek zdejmujemy z gazu i wsypujemy szklankę mąki pszennej. Dokładnie mieszamy mikserem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.

Wyciskamy paski (po 10 cm) wprost do oleju rozgrzanego do 200 st. Smażymy na rumiano, osączamy. Oprószamy cukrem i cynamonem. Pycha!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 sprawiony karp, 3 cebule, 1 cytryna, 150 g pieczarek, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka... więcej