Hiszpańskie paluszki

Do rondla wlewamy 250 ml wody, dodajemy 1/3 łyżeczki soli, 2 i pół łyżki cukru i 2 łyżki oleju. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.

Reklama

Rondelek zdejmujemy z gazu i wsypujemy szklankę mąki pszennej. Dokładnie mieszamy mikserem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.

Wyciskamy paski (po 10 cm) wprost do oleju rozgrzanego do 200 st. Smażymy na rumiano, osączamy. Oprószamy cukrem i cynamonem. Pycha!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 2 sprawione karpie, ½ szklanki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżka miodu,1 łyżka soku z limonki lub cytryny, 1 mała... więcej