Jajka nadziewane wątróbką

Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, 10 dag wątróbki drobiowej, marchewka, cebula, 2 łyżki oleju, łyżka masła sól, pieprz

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1.Cebulkę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Dodaję do niej pokrojoną wątróbkę, startą marchewkę i duszę.

2. Jajka kroję na pół, wyjmuję żółtka, dodaję je do wątróbki wraz z masłem i miksuję. Farsz przyprawiam do smaku i szprycą napełniam połówki jajek.

Reklama

Przygotowanie 50 minut, porcja 160 kcal, koszt porcji ok. 1,50 zł, przepis na 4 porcje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Więcej na temat:

Zobacz również

  • Krem z fasolki szparagowej

    Składniki na 6 porcji: • pół kg fasolki szparagowej • 3 ziemniaki • marchewka • 2 ząbki czosnku • pietruszka • sól • biały pieprz • kostka rosołowa • śmietanka kremówka 30%. więcej