Kaszubskie rolmopsy

Zdjęcie

Kaszubskie rolmopsy /123/RF PICSEL
Kaszubskie rolmopsy
/123/RF PICSEL

Filety śledziowe wymocz. Utrzyj 2 łyżeczki cukru pudru z mielonym cynamonem, goździkami, pieprzem, pokruszonym listkiem laurowym oraz łyżką imbiru. Śledzie posyp przyprawami. Przykryj i wstaw do lodówki na 8 godzin.

Obierz 4 cebule, pokrój je w plasterki, zeszklij na oleju. Wymieszaj z 5 łyżkami koncentratu pomidorowego. Przypraw solą, pieprzem, cukrem oraz octem.

Reklama

Nadzienie rozłóż na filetach śledziowych. Ciasno je zwiń i pospinaj wykałaczkami. Wstaw do lodówki na dobę.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: po 250 g suszonych gruszek i moreli, 250 g rodzynek,170 g masła, 200 g cukru, 200 g dżemu z pomarańczy, 220 g mielonych migdałów, 1/3 szklanki pestek sezamu, słonecznika i... więcej