Kokosowiec na waflach

Składniki na 12 porcji: 2 białe czekolady, 1/2 op. andrutów, 2/3 kostki masła roślinnego, 10 dag wiórków kokosowych, 3 łyżki likieru kokosowego, marcepanowe ozdoby i polewa czekoladowa do dekoracji.

Sposób przygotowania : czekoladę stop, wystudź, masło utrzyj. Stale ucierając, dodawaj małe porcje czekolady. Gdy powstanie gęsty krem, wsyp wiórki kokosowe oraz wlej likier. Dokładnie wymieszaj.

Wafle przełóż kremem. Połóż na nich deseczkę i obciąż. Odstaw na godzinę. Przed podaniem połowę mazurka posmaruj polewą czekoladową i udekoruj marcepanowymi ozdobami.

Reklama

Wykwintna wersja Roberta Sowy

Wiórki kokosowe wcześniej zrumień. Dzięki temu będą przyjemnie chrupiące. Do kremu dodaj także trochę mielonych orzechów laskowych, migdałów albo wiórki czekolady.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 2 sprawione karpie, ½ szklanki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżka miodu,1 łyżka soku z limonki lub cytryny, 1 mała... więcej