Kompot z suszek

Składniki: po 5 dag suszonych śliwek, gruszek, jabłek, moreli, daktyli i rodzynek, 4 goździki, kawałek cynamonu, półtorej łyżki miodu, cytryna, 2 anyże,.

Owoce zalej 2 litrami przegotowanej wody. Odstaw na 2 godziny. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Dodaj resztę składników, dokładnie wymieszaj.

Reklama

Przepis przysłała Marzena Przeorska z Otwocka.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: po 250 g suszonych gruszek i moreli, 250 g rodzynek,170 g masła, 200 g cukru, 200 g dżemu z pomarańczy, 220 g mielonych migdałów, 1/3 szklanki pestek sezamu, słonecznika i... więcej