Kompot z suszek

Składniki: po 5 dag suszonych śliwek, gruszek, jabłek, moreli, daktyli i rodzynek, 4 goździki, kawałek cynamonu, półtorej łyżki miodu, cytryna, 2 anyże,.

Owoce zalej 2 litrami przegotowanej wody. Odstaw na 2 godziny. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Dodaj resztę składników, dokładnie wymieszaj.

Reklama

Przepis przysłała Marzena Przeorska z Otwocka.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 kg mąki, 4 dag drożdży, 5 dag cukru, 200 ml mleka, 2 łyżki masła, 2 żółtka, 50 ml rumu lub wódki, sól, 20 dag konfitur wiśniowych, 1 l oleju do smażenia, gotowy lukier, 1-2 łyżki... więcej