Owoce zalej 2 litrami przegotowanej wody. Odstaw na 2 godziny. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Dodaj resztę składników, dokładnie wymieszaj.
Przepis przysłała Marzena Przeorska z Otwocka.
Składniki: po 5 dag suszonych śliwek, gruszek, jabłek, moreli, daktyli i rodzynek, 4 goździki, kawałek cynamonu, półtorej łyżki miodu, cytryna, 2 anyże,.
Owoce zalej 2 litrami przegotowanej wody. Odstaw na 2 godziny. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Dodaj resztę składników, dokładnie wymieszaj.
Przepis przysłała Marzena Przeorska z Otwocka.
Składniki: 1/2 kg mąki, 10 żółtek, 3 łyżki gęstej śmietany, 1 płaska łyżeczka cukru, pół łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyżeczka octu lub wódki, tłuszcz do głębokiego smażenia, sól, cukier puder więcej