Kompot z suszek

Składniki: po 5 dag suszonych śliwek, gruszek, jabłek, moreli, daktyli i rodzynek, 4 goździki, kawałek cynamonu, półtorej łyżki miodu, cytryna, 2 anyże,.

Owoce zalej 2 litrami przegotowanej wody. Odstaw na 2 godziny. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Dodaj resztę składników, dokładnie wymieszaj.

Reklama

Przepis przysłała Marzena Przeorska z Otwocka.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej tortowej, 1/3 kostki masła, 1 szkl. mleka 3,2%, 1/4 szkl. oleju, 2 jajka, 3/4 szkl. drobnego cukru, 1 mały cukier waniliowy lub kilka kropli... więcej