Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu łazanki, po 50 dag kapusty słodkiej i kiszonej, 4 cebule, 10 dag grzybów suszonych, 50 dag pieczarek, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, kminek

1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody.

Reklama

2. Kapustę kiszoną posiekać drobno. Świeżą oczyścić, poszatkować, suszone grzyby namoczyć, posiekać.

3. Pieczarki i cebule umyć, drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, doprawić, dodać grzyby suszone, poddusić.

4. Kapustę gotować pół godziny, odcedzić, dodać do farszu, wymieszać z makaronem, przełożyć do formy. Piec 40 min w temp. 180°C.

Nasza rada

To danie możesz podać jak lazanię, zapiekając makaron z kapustą, posypany mozarellą, w żaroodpornym naczyniu.

Przygotowanie: ok. 80 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 sprawiony karp, 3 cebule, 1 cytryna, 150 g pieczarek, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka... więcej