Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu łazanki, po 50 dag kapusty słodkiej i kiszonej, 4 cebule, 10 dag grzybów suszonych, 50 dag pieczarek, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, kminek

1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody.

Reklama

2. Kapustę kiszoną posiekać drobno. Świeżą oczyścić, poszatkować, suszone grzyby namoczyć, posiekać.

3. Pieczarki i cebule umyć, drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, doprawić, dodać grzyby suszone, poddusić.

4. Kapustę gotować pół godziny, odcedzić, dodać do farszu, wymieszać z makaronem, przełożyć do formy. Piec 40 min w temp. 180°C.

Nasza rada

To danie możesz podać jak lazanię, zapiekając makaron z kapustą, posypany mozarellą, w żaroodpornym naczyniu.

Przygotowanie: ok. 80 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk. Ciasto: 3 szkl. mąki tortowej, 2,5 dag drożdży, 1,5 szkl. mleka, 2 łyżki śmietany, 3 żółtka, 3 łyżki cukru waniliowego, skórka otarta z 1 pomarańczy, 1 łyżeczka esencji... więcej