Łazanki z kapustą i grzybami
Składniki dla 6 osób: 30 dag suszonych grzybów • 20 dag makaronu łazanki • 1 kg kiszonej kapusty • 2 cebule • marchew • olej • 3 listki laurowe • 4 ziarenka ziela angielskiego • świeże oregano • szczypta kminku • sól • pieprz
1. Makaron ugotuj lub przygotuj samodzielnie. Grzyby mocz w wodzie przez noc, gotuj 20 minut, pokrój w kostkę. Kapustę przepłucz. Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj kapustę i startą na tarce marchew, grzyby. Przypraw, duś 1, 5 godz.
2. W obręcz włóż makaron i przekładaj naprzemiennie kapustą i makaronem, dekoruj liśćmi oregano. Podawaj gorące.
Czas: około 2 godzin.
Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne
Zobacz również
-
Składniki: 1/2 kg mąki, 10 żółtek, 3 łyżki gęstej śmietany, 1 płaska łyżeczka cukru, pół łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyżeczka octu lub wódki, tłuszcz do głębokiego smażenia, sól, cukier puder więcej