Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki dla 6 osób: 30 dag suszonych grzybów • 20 dag makaronu łazanki • 1 kg kiszonej kapusty • 2 cebule • marchew • olej • 3 listki laurowe • 4 ziarenka ziela angielskiego • świeże oregano • szczypta kminku • sól • pieprz

Reklama

1. Makaron ugotuj lub przygotuj samodzielnie. Grzyby mocz w wodzie przez noc, gotuj 20 minut, pokrój w kostkę. Kapustę przepłucz. Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj kapustę i startą na tarce marchew, grzyby. Przypraw, duś 1, 5 godz.

2. W obręcz włóż makaron i przekładaj naprzemiennie kapustą i makaronem, dekoruj liśćmi oregano. Podawaj gorące.

Czas: około 2 godzin.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 kg mąki, 4 dag drożdży, 5 dag cukru, 200 ml mleka, 2 łyżki masła, 2 żółtka, 50 ml rumu lub wódki, sól, 20 dag konfitur wiśniowych, 1 l oleju do smażenia, gotowy lukier, 1-2 łyżki... więcej