Legumina makowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Składniki: mak, słodka śmietanka, cukier waniliowy, bułka, cynamon.

1. Mak starannie przepłukać, sparzyć niewielką ilością wrzątku, odcedzić i zemleć. Odcisnąć mleczko makowe, dodać śmietankę i cukier waniliowy.

2. Bułkę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, zalać mleczkiem makowym.

Reklama

3. Kawałki bułki i mak przełożyć do salaterki, posypać cynamonem.

UWAGA: Potrawę można także posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić połówkami migdałów.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Życie na Gorąco Retro

Zobacz również

  • Kameralne świętowanie wśród najbliższych

    Tegoroczne Święta Wielkanocne z pewnością nie będą przypominać żadnych innych. Spędzimy je bowiem najpewniej jedynie w gronie najbliższych domowników, zamieniając wystawną biesiadę na kameralne... więcej