Mazurek andrutowy z powidłami śliwkowymi

Prosty i pyszny. Nikt z bliskich nigdy go sobie nie odmawia.

Reklama

Przepis przysłała Maria Stec z Rzeszowa

SKŁADNIKI: op. dużych wafli, puszka masy krówkowej, słoiczek powideł śliwkowych , migdały, rodzynki, żurawina, orzechy włoskie i laskowe, suszone morele do dekoracji.

Wykonanie:

Wafle rozłóż. Jeden posmaruj powidłami, kolejne masą krówkową. Ułóż jeden na drugim, ostatni dużą „kratką” do góry, posmaruj masą krówkową. Udekoruj bakaliami, wstaw na noc do lodówki. Pokrój nożem zanurzonym w gorącej wodzie (masa nie będzie się do niego kleiła).

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej tortowej, 1/3 kostki masła, 1 szkl. mleka 3,2%, 1/4 szkl. oleju, 2 jajka, 3/4 szkl. drobnego cukru, 1 mały cukier waniliowy lub kilka kropli... więcej