Mus śledziowy z twarogiem

Utrzyj na puszystą masę 4 czubate łyżki masła z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do masy małymi porcjami domieszaj 50 dag mielonego twarogu i 3/4 szkl. gęstej śmietany 22 proc.

Wymocz i drobniutko posiekaj (a jeszcze lepiej zmiel) 2 filety śledziowe. Połącz z ucieraną masą.

Reklama

Musem przełóż plasterki jabłek. Udekoruj np. koperkiem. Przed podaniem schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 kg mąki, 4 dag drożdży, 5 dag cukru, 200 ml mleka, 2 łyżki masła, 2 żółtka, 50 ml rumu lub wódki, sól, 20 dag konfitur wiśniowych, 1 l oleju do smażenia, gotowy lukier, 1-2 łyżki... więcej