Mus śledziowy z twarogiem

Utrzyj na puszystą masę 4 czubate łyżki masła z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do masy małymi porcjami domieszaj 50 dag mielonego twarogu i 3/4 szkl. gęstej śmietany 22 proc.

Wymocz i drobniutko posiekaj (a jeszcze lepiej zmiel) 2 filety śledziowe. Połącz z ucieraną masą.

Reklama

Musem przełóż plasterki jabłek. Udekoruj np. koperkiem. Przed podaniem schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk. Ciasto: 3 szkl. mąki tortowej, 2,5 dag drożdży, 1,5 szkl. mleka, 2 łyżki śmietany, 3 żółtka, 3 łyżki cukru waniliowego, skórka otarta z 1 pomarańczy, 1 łyżeczka esencji... więcej