Mus śledziowy z twarogiem

Utrzyj na puszystą masę 4 czubate łyżki masła z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do masy małymi porcjami domieszaj 50 dag mielonego twarogu i 3/4 szkl. gęstej śmietany 22 proc.

Wymocz i drobniutko posiekaj (a jeszcze lepiej zmiel) 2 filety śledziowe. Połącz z ucieraną masą.

Reklama

Musem przełóż plasterki jabłek. Udekoruj np. koperkiem. Przed podaniem schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej tortowej, 1/3 kostki masła, 1 szkl. mleka 3,2%, 1/4 szkl. oleju, 2 jajka, 3/4 szkl. drobnego cukru, 1 mały cukier waniliowy lub kilka kropli... więcej