Pascha straciatella śmietankowa

Składniki: 1 kg mielonego twarogu, ok. 20 dag cukru pudru, 10 dag masła, 6 żółtek, ok. pół szklanki śmietany 30-proc., po 7,5 dag białej i mlecznej czekolady, 5 dag gorzkiej czekolady.

Reklama

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Czekolady podziel na kawałeczki (4 kostki odłóż do dekoracji). Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając żółtka, twaróg i śmietanę. Na koniec wsyp czekolady, dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do salaterek wyłożonych gazą. Wstaw do lodówki na 4 godziny.

Udekoruj odłożoną czekoladą. Paschę także możemy przygotować jedną dużą. Wówczas należy dłużej ją schładzać (przez noc).

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej tortowej, 1/3 kostki masła, 1 szkl. mleka 3,2%, 1/4 szkl. oleju, 2 jajka, 3/4 szkl. drobnego cukru, 1 mały cukier waniliowy lub kilka kropli... więcej