Róże z boczku z jajkami i szczypiorkiem

Składniki: 8 plastrów wędzonego boczku, 8 jajek, sól, pieprz, pęczek szczypiorku, olej.

Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu

Reklama

1. Foremki do babeczek lekko posmaruj olejem. Plastry boczku zwiń, ułóż w foremkach.

2. Do środka wbij po jajku, oprósz solą i pieprzem. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Posyp babeczki. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.

Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 kg mąki, 10 żółtek, 3 łyżki gęstej śmietany, 1 płaska łyżeczka cukru, pół łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyżeczka octu lub wódki, tłuszcz do głębokiego smażenia, sól, cukier puder więcej