Śledzie w jogurcie – przepis Katarzyny Bosackiej („Wiem, co jem”)

Składniki: 1 opakowanie śledzi ze znakiem MSC w oleju (0,5 kg), 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, pół łyżeczki cukru, pół pęczka posiekanego koperku.

Reklama

Śledzie wyjąć z oleju, przepłukać wo dą, pokroić w romby. Jogurt wymieszać z majonezem, zbalansować kwaśny smak cu krem, dodać koper. Zalać śledzie, odstawić na kilka godzin, by smaki się przegryzły.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki na 3-4 porcje: 1 sprawiony karp, 3 cebule, 1 cytryna, 150 g pieczarek, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka... więcej