Śledzie w jogurcie – przepis Katarzyny Bosackiej („Wiem, co jem”)

Składniki: 1 opakowanie śledzi ze znakiem MSC w oleju (0,5 kg), 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, pół łyżeczki cukru, pół pęczka posiekanego koperku.

Reklama

Śledzie wyjąć z oleju, przepłukać wo dą, pokroić w romby. Jogurt wymieszać z majonezem, zbalansować kwaśny smak cu krem, dodać koper. Zalać śledzie, odstawić na kilka godzin, by smaki się przegryzły.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej tortowej, 1/3 kostki masła, 1 szkl. mleka 3,2%, 1/4 szkl. oleju, 2 jajka, 3/4 szkl. drobnego cukru, 1 mały cukier waniliowy lub kilka kropli... więcej