Śledzie w jogurcie – przepis Katarzyny Bosackiej („Wiem, co jem”)

Składniki: 1 opakowanie śledzi ze znakiem MSC w oleju (0,5 kg), 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, pół łyżeczki cukru, pół pęczka posiekanego koperku.

Reklama

Śledzie wyjąć z oleju, przepłukać wo dą, pokroić w romby. Jogurt wymieszać z majonezem, zbalansować kwaśny smak cu krem, dodać koper. Zalać śledzie, odstawić na kilka godzin, by smaki się przegryzły.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki na 15 sztuk. Ciasto: 3 szkl. mąki tortowej, 2,5 dag drożdży, 1,5 szkl. mleka, 2 łyżki śmietany, 3 żółtka, 3 łyżki cukru waniliowego, skórka otarta z 1 pomarańczy, 1 łyżeczka esencji... więcej