Śledzie w zalewie

Składniki: 2 kg świeżych śledzi, 4 cebule, mąka, 3 liście laurowe , po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, ocet 10-proc., sól, olej.

Śledzie umyj, posól. Obtocz w mące, usmaż na oleju. Ostudź, pokrój. Cebule pokrój na plasterki. Śledzie, cebule i przyprawy ułóż warstwowo w misce. Półtora litra wody zagotuj z solą. Ostudź, wlej kilka łyżek octu. Zalej śledzie. Schłodź.

Reklama

Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: po szklance pszenicy, maku oraz płynnego miodu, 100 g orzechów włoskich , laska wanilii, 50 g rodzynek, migdały więcej