Śledzie z buraczkami i ziemniakami

Składniki: 6-7 płatów śledziowych, słoik buraczków konserwowych w plastrach (25 dag), 4 ziemniaki, 4 jajka, pół cebuli, łyżeczka musztardy, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz.

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj. Ziemniaki, buraczki i jajka pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj z majonezem i musztardą, przypraw.

Reklama

Chłodź kilka godzin. Śledzie namocz, osącz. Końce złącz. Do środka włóż 1-2 łyżki sałatki.

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej tortowej, 1/3 kostki masła, 1 szkl. mleka 3,2%, 1/4 szkl. oleju, 2 jajka, 3/4 szkl. drobnego cukru, 1 mały cukier waniliowy lub kilka kropli... więcej