Świąteczna szyszka z migdałami

Składniki: 3/4 kostki margaryny, szklanka cukru, 3 szklanki mleka w proszku, 4 łyżki kakao, 30 dag herbatników, 5 dag płatków migdałowych, 10 dag rodzynek, 4 łyżki rumu, 20 dag migdałów.

Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic

Reklama

Zagotuj w garnku 3/4 szklanki wody. Dodaj margarynę i cukier. Gotuj, mieszając, aż składniki się rozpuszczą. Wsyp mleko w pro szku i kakao, dokładnie wymieszaj.

Wsyp rodzynki, płatki migdałowe i pokruszone herbatniki, dodaj rum. Wymieszaj. Masę po dziel na pół. Na pergaminie uformuj mokrymi dłońmi 2 szyszki. Przyklej migdały. Schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy świąteczne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 2 sprawione karpie, ½ szklanki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżka miodu,1 łyżka soku z limonki lub cytryny, 1 mała... więcej