• Informacje na temat:

    a la krówki

Artykuły na temat: a la krówki
  • Składniki: 2 szklanki mleka 3,2 proc., 2 szklanki cukru, 10 dag masła, łyżka masła do formy.

  • Babka z krówkami  i ajerkoniakiem

    ...1. Ciasto: masło ucieram z cukrem na puch. Stopniowo dodaję po jajku, porcji mąki z proszkiem do pieczenia i łyżce ajerkoniaku. Gdy składniki się połączą, wsypuję drobno pokrojone krówki, wymieszane z łyżką mąki. Mieszam i wlewam ciasto do natłuszczonej i dobrze oprószonej mąką formy z kominem. Piekę 60 min w temp. 180°C. 2. Babkę studzę w formie, delikatnie wyjmuję (krówki mogą się...

  • Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży. 1. Krówki pokrój na małe kawałki, oprósz mąką. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj. Wlej likier kokosowy, połącz. Banana obierz, pokrój na plastry (jeśli jest duży to na półplasterki). Dodaj do ciasta razem z krówkami, delikatnie wymieszaj. 2. Formę do babki z kominem natłuść, posyp mąką. Wlej...

  • ...1 Jajka zmiksuj z cukrem. Wsyp obie mąki, proszek, wlej wodę, olej. Wymieszaj. 2 Podziel ciasto na dwie części. Do jednej wsyp 3 łyżki mąki, do drugiej – kakao. Do formy wlej cienką warstwę ciemnego ciasta, potem jasnego (do końca). Piecz 60 min w temp. 180C. Krówki zagotuj w 3 łyżkach wody. Polej ciasto, udekoruj. Porcje 15

  • Czas przygotowania: 1 godzina i 45 minut. 1 porcja: 370 kcal. Cena porcji: 1,20 zł Przygotowanie: 1. 20 dag pistacji oraz krówki drobno posiekaj. Oprósz je odrobiną mąki(...) posiekane i oprószone maką orzechy oraz rozdrobnione krówki. Delikatnie przemieszaj ciasto łyżką. 2. Formę do keksów posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch...

  • Przepis przysłała Aleksandra Główka z Chorzowa 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź na sicie. 2. Biały ser rozgnieć widelcem, utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, jogurtem naturalnym, sokiem i skórką z pomarańczy na jednolitą masę. Krówki drobno pokrój. Masę serową ułóż na gorącym makaronie, posyp krówkami. Od...

  • ..., a następnie osobno rozpuść każdą z nich w kąpieli wodnej. Krówki zanurzaj w polewach – część w ciemnej, część w jasnej (dodatkowo możesz obtoczyć je od strony zamoczonej w czekoladzie w posiekanych...

  • Składniki: 2 puszki gotowej masy krówkowej, 12 paczek herbatników (po 10 sztuk), 2 budynie śmietankowe, 2 op. zagęstnika do śmietany, 400 ml śmietany 18-proc., kostka margaryny, 2 szklanki mleka, łyżeczka żelatyny, op. wiórek czekoladowych

  • Przepis na krówkę

    Składniki na 15 porcji: Ciasto: 20 dag masła, szklanka cukru, 6 żółtek, 3 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 6-8 łyżek dżemu. Krem: 1/2 litra mleka, 1 szklanka cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 ziemniaczanej, cukier waniliowy, 20 dag masła. Krem II: szklanka cukru, szklanka siekanych orzechów włoskich, szklanka śmietany 30%.

  • Skład na 25 sztuk: 500 g mąki, 25 g drożdży, 200 ml mleka, 4 łyżeczki cukru, 4 żółtka, 2 całe jajka, 3-4 łyżki masła, 4 łyżeczki cukru waniliowego, 1,5 łyżki spirytusu, masa krówkowa do nadzienia, polewa czekoladowa i wiórki kokosowe do dekoracji.

Zdjęcia na temat: a la krówki
Wideo na temat: a la krówki
  • Kasia Moś o miłości do zwierząt: Mam teraz pięć psów i dwa koty

    Gościem w kawalarce Łukasza Jakóbiaka była Kasia Moś. Wokalistka opowiedziała o swojej wielkiej miłości do zwierząt. - Mam teraz pięć psów i dwa koty. Nasza rodzina nie przechodzi obojętnie obok krzywdy. Nieważne, czy to jest gołąbek, piesek, krówka czy świnka - powiedziała Kasia. Artystka wspiera liczne akcje pomocy zwierzętom. Miłość do czworonogów połączyła wokalistkę z Joanną Krupą. - Asia jest dla mnie osobą, którą niezwykle podziwiam - dodała. Źródło: 20m2 Łukasza Dostawca: x-news

Przepisy na temat: a la krówki
  • Domowe krówki ze śliwkami kalifornijskimi i solą morską

    Krówki (polskie cukierki), to smakołyk pamiętany z dzieciństwa – wciąż wielu dorosłych ma do nich słabość. To małe co nieco może być doskonałym pomysłem na jadalny prezent dla najbliższych z okazji Mikołajek.

  • Miodowa krówka

    Rozpływa się w ustach!

  • Słodkie krówki

    Przepis na domowe krówki z wiórkami kokosowymi albo z sezamem nadesłała Ola.

  • Nowe słodkości dla dzieci od E.Wedel

    Żelki i cukierki to dynamicznie rozwijający się segment na rynku słodyczy i jedna z najpopularniejszych kategorii przekąsek wśród dzieci – aż 84,8% najmłodszych Polaków spożywa te produkty. Marka E.Wedel chce dostarczać swoim konsumentom różnorodnych smaków, dlatego postanowiła wzbogacić ofertę o ekstra mleczne krówki oraz gamę owocowych, soczystych żelek.

  • Tort Pavlova

    Składniki: Beza: 8 białek 35 dag cukru łyżka soku z cytryny łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 30 dag mascarpone 300 ml śmietany  2 łyżki cukru tabliczka czekolady krówki sos karmelowy Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodając cukier, sok z cytryny i mąkę. Wyłóż na papier do pieczenia. Piecz 10 minut w temp. 160°C, a 1,5 godz. w temp. 140°C. 2 Śmietanę ubij z serkiem...

  • Murzynek karmelowy

    ...i resztą jabłek. Piecz 50 minut. 3. Odłożone jabłka rozłóż na cieście i zapiekaj przez 10 min. Polewa: krówki rozpuść w śmietance, dodaj migdały, polej ostudzone ciasto. Ale orzechowo! Do ciasta...

  • Czekoladowe banany w sosie toffi

    ... Składniki na 4 porcje: 125 g gorzkiej czekolady 4 banany 100 g krówek 75 g śmietany kremówki Przygotowanie: Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. Banany obrać, poprzekrawać, częściowo zanurzać w czekoladzie i odkładać na papier do pieczenia. Odczekać, aż czekolada zastygnie. Śmietanę zagotować i dodać pokrojone krówki, mieszać, aż się rozpuszczą i gotować ok...

  • Rozeta z kurkumą i rodzynkami

    Dzięki dekoracyjnie ułożonym plasterkom jabłek prezentuje się wyjątkowo okazale. Do tego kusi pięknym złocistym kolorem. Będzie ozdobą każdego stołu!

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Masło, margaryna czy smalec?

    Nie ma prostej odpowiedzi na to pytanie – zależy dla kogo i do czego.

Dyskusje na temat: a la krówki