• Informacje na temat:

    a la matias jajko

Artykuły na temat: a la matias jajko
  • ...• 1 kg solonych matiasów (filety) • 1 czerwona cebula • 1 biała cebula • 3 korniszony • 6 przepiórczych jajek • 2 łyżki oliwy • 2 łyżeczki sosu sojowego • świeżo zmielony czarny pieprz.

  • Składniki na 3 porcje: ■ 30 dag matiasów ■ 3 jajka ■ 5 dag cebuli ■ 10 dag ogórków kiszonych ■ 2 łyżki majonezu ■ łyżeczka musztardy. Dekoracja: ■ 15 oliwek ■ łyżeczka musztardy ■ 3 ziarenka pieprzu ■ czerwona papryka.

  • Składniki na 3 porcje: ● 30 dag matiasów ● 3 jajka ● 5 dag cebuli ● 10 dag ogórków kiszonych ● 2 łyżki majonezu ● łyżeczka musztardy. Dekoracja: ● 15 oliwek ● łyżeczka musztardy ● 3 ziarenka pieprzu ● czerwona papryka.

  • Składniki dla 4 osób: Śledź: 6 filetów śledziowych à la matias • marynowane pieczarki • pomidor • 6 jajek • szczypior • liście sałaty. Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego • 3 łyżki majonezu • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz.

  • Składniki na 4-6 porcji: 4 płaty śledziowe matias, 1 duże jabłko, 3 jajka, 2 korniszony, 2 bataty, 1 puszka ananasa w kostce , 1 cebula, 1 mały słoik majonezu, sól, pieprz, koperek do dekoracji.

  • Tatar ze śledzia - Robert Sowa

    ......matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Śledzie z plackami ziemniaczanymi

    Skład na 4 porcje: ● 350 g matiasów ● 1 szklanka oleju rzepakowego lub słonecznikowego ● po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu czarnego ● 1 liść laurowy ● 2 duże buraki ● 1 pomarańcza ● 1 łyżka masła ● 500 g ziemniaków ● 2 cebule ● 2 jajka ● 2 łyżki mąki ● sól, pieprz ● olej do smażenia placków.

  • Śledzie pod pierzynką

    Składniki na 6 porcji: 40 dag śledzi matiasów, 1 duża cebula, ¼ szklanki octu 10 proc., 1/2 szklanki wody, 1 łyżeczka gorczycy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1/3 łyżki cukru, 4 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki chrzanu, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka gęstej śmietany 18 proc., sól, świeżo mielony czarny pieprz, pieczywo, plasterki cytryny i koperek do dekoracji.

  • Kwartet jaj wielkanocnych

    ......z czerwonym kawiorem, tuńczykiem, filecikami anchois i śledziem matias - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Tatar ze śledzia

    ......matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

Przepisy na temat: a la matias jajko
  • Kwartet jaj wielkanocnych - Robert Sowa

    ......z czerwonym kawiorem, tuńczykiem, filecikami anchois i śledziem matias - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Tatar ze śledzia - Robert Sowa

    ......matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Śledziowa przekąska

    Składniki dla 4 osób: Śledź: 6 filetów śledziowych à la matias marynowane pieczarki pomidor 6 jajek szczypior liście sałaty Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól pieprz 1. Filety umyj, zalej bieżącą wodą, zmieniaj ją kilkakrotnie. Mocz śledzie trzy godziny lub nieco dłużej. Pod koniec możesz zamiast w wodzie moczyć...