• Informacje na temat:

    a la pascha

Artykuły na temat: a la pascha
  • Składniki na 10 porcji: 70 dag trzykrotnie mielonego twarogu, 500 ml śmietany kremówki 30 proc., 10 dag czekolady deserowej, 10 czekoladowych herbatników, 5 łyżek cukru pudru, po 4 łyżki żelatyny i kakao, polewa czekoladowa, 3 łyżki grubo startej białej czekolady i kilka czekoladowych jajeczek do ozdoby

  • Składniki na 10 porcji: 1 kg chudego białego sera, 1/2 kostki masła, sól, 5 jajek, 250 ml kwaśnej śmietany, po 10 dag rodzynek i orzechów, 20 dag cukru, 2 pomarańcze, skórka otarta z cytryny, migdały.

  • ●1 kg tłustego mielonego twarogu ●100 g masła ●5 jajek ●szkl. śmietany 18 proc. ●200 g cukru ●50 g rodzynek ●100 g migdałów oraz suszonych lub/i kandyzowanych owoców, smażonych w cukrze skórek itp ●sól; dekoracja: ●kandyzowane owoce, bakalie, galaretki.

  • Składniki na 10 porcji: po 10 dag rodzynek, migdałów i smażonej w cukrze skórki pomarańczowej, 6 żółtek, 1,5 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 szklanka słodkiej śmietanki 30 proc. ,1 kg tłustego twarogu, 15 dag masła

  • Skład na 6 porcji: ● 500 g tłustego, drobno zmielonego twarogu ● 100 g masła ● 150 g cukru pudru ● cukier waniliowy ● 3 żółtka z wiejskich jaj ● 1/2 szklanki śmietany 12 proc. ● płatki migdałowe.

  • Wielkanocna pascha będzie pięknie wyglądać, jeśli – oprócz wielu bakalii – dodamy do niej galaretki owocowe. Krok 1 Każdą z 2-3 różnokolorowych galaretek owocowych rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Wlewamy do miseczek wyłożonych folią. Dzięki folii łatwo wyjmiemy zastygnięte galaretki i pokroimy w kosteczkę. Krok 2 1 kg niekwaśnego sera trzykrotnie mielimy, a kostkę masła...

  • Pascha rosyjska

    Składniki na 10 porcji: 1 kg chudego białego sera, 1/2 kostki masła, sól, 5 jajek, 250 ml kwaśnej śmietany, po 10 dag rodzynek i orzechów, 20 dag cukru, 2 pomarańcze, skórka otarta z cytryny, migdały

  • Składniki na 12 porcji, spód: 15 dag ciasteczek owsianych, 2 łyżki oleju kokosowego lub masła; masa: 1 kg twarogu tłustego 3-krotnie zmielonego, 20 dag masła, 10 dag cukru pudru, 3 jajka, 1/2 szkl. kremówki, 20 dag suszonych moreli, 3/4 szkl. wody, 10 dag wiórków kokosowych, 1/2 szkl. ciepłego mleka, wiórki czekoladowe

  • Składniki na 10-12 porcji: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego (najlepiej w kostce), 5 żółtek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 18 dag miękkiego masła, 1 szklanka śmietanki kremówki 30 proc., 5 dag migdałów, 5 dag rodzynek, 5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej, 5 dag suszonej żurawiny, owoce kandyzowane do dekoracji.

  • Składniki na 10 porcji: 1 kg tłustego twarogu, 1 szkl. cukru, 6 żółtek, 1 kostka (25 dag) masła, 1 szkl. śmietany kremówki, 1/2 szkl. dżemu pomarańczowego, 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej, 10 dag rodzynek, 10 dag migdałów i plasterki pomarańczy.

Wideo na temat: a la pascha
  • Jak przyrządzić wielkanocną paschę?

    W niektórych domach trwają już przygotowania do Wielkanocy. Kucharz Andrzej Polan w kuchni "Dzień Dobry TVN" pokazał i wytłumaczył, jak zrobić wielkanocną paschę na słodko i słono. Zdradził również swój przepis na domowy twaróg. Na stole w programie pojawiła się pascha stracciatella z bakaliami na ciepło oraz wiosenna wytrawna pascha.

  • Wielkanocna pascha z bakaliami i żelem malinowym

    Marcin Piotrowski w programie "Pytanie na śniadanie" zaprezentował 3 oryginalne przepisy bazujące na lokalnych produktach. Dla spragnionych odważnej kuchni świetnie sprawdzi się przepis na jajo w orkiszowej tempurze z sosem z kiszonych ogórków lub groszek z kozim serkiem, miętą i gryką ekspandowaną. Z okazji zbliżających się świąt kucharz przygotował również paschę z bakaliami i żelem malinowym. (Źródło: TVP/x-news)

  • Groszek z kozim serkiem, miętą i gryką ekspandowaną

    Marcin Piotrowski w programie "Pytanie na śniadanie" zaprezentował 3 oryginalne przepisy bazujące na lokalnych produktach. Dla spragnionych odważnej kuchni świetnie sprawdzi się przepis na jajo w orkiszowej tempurze z sosem z kiszonych ogórków lub groszek z kozim serkiem, miętą i gryką ekspandowaną. Z okazji zbliżających się świąt kucharz przygotował również paschę z bakaliami i żelem malinowym. (Źródło: TVP/x-news)

Przepisy na temat: a la pascha
  • Pascha cytrusowa

    Alternatywa dla świątecznego sernika.

  • P jak pascha

    Z rodzynkami i migdałami.

  • Pascha kandyzowana

    Przepis na wielkanocną paschę

  • Pascha wielkanocna ze śliwkami kalifornijskimi

    Pyszna ozdoba świątecznego stołu!

  • Pascha

    Tradycyjny przepis.

  • Pascha wielkanocna

    Świąteczna tradycja.

  • ...wylozonej gaza zmoczona zimna woda, wowczas ladnie nam sie uformuje pascha.! Na koniec gdy ladnie zastygnie i uformuje sie przyozdabiamy pasche galazkami borowek. Wyglada pieknie a smakuje jeszcze lepiej.

  • 1 kg tłustego sera twarogowego, 20 dkg masła, 30 dkg cukru pudru, 8 żółtek ugotowanych na twardo, 15 dkg startej gorzkiej, po 5 dkg rodzynek, orzechów, kandyzowanej skórki pomarańczowej; a polewę: 10 dkg masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 3 łyżki kakao, 2 łyżki winiaku

  • 1kg pelnotlustego bialego sera(3 x mielonego), 180 g masla, 4 zoltka, 250 g cukru pudru, 2 opakowania cukru waniliowego, 120g syropu wisniowego; do dekoracji: platki kandyzowanego ananasa, wisienka koktajlowa

  • 1 kg tłustego sera twarogowego, 20 dag masła, 30 dag cukru pudru, 8 żółtek ugotowanych na twardo, 15 dag startej gorzkiej czekolady, po 5 dag rodzynek, łuskanych orzechów laskowych i kandyzowanej skórki pomarańczowej; na polewę: 10 dag masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 3 łyżki kakao, 2 łyżki winiaku

Dyskusje na temat: a la pascha
  • PASCHA

    Czy ktos z WAS to robi.Widzialam kiedys program jak przygotwywaly to dwie gospodynie i wydaje mi sie,ze bardzo duzo z tym roboty...czy warto wiec tyle sie trudzic,czy faktycznie takie smaczne jak opowiadaja? Moze trzeba wprowadzic do wielkanocnego menü?

  • Re: PASCHA

    Pojęcie pracochłonności wypieków to kwestia bardzo indywidualna. Ja robiłam Paschę raz, była doskonała, do dziś pamiętam ten smak, ale wymagała ode mnie tyle pracy i czasu, że więcej jej nie zrobiłam. Na Święta i tak jest dużo roboty i wolę wybrać inny, mniej czasochłonny wypiek. Poza tym Paschy wychodzi stosunkowo mało, a pracy przy niej o niebo więcej niż przy cieście z którego mamy dużą blachę. Ale i smakuje jak niebo w gębie ..:) Jednym słowem - trzeba samemu spróbować i się przekonać.

  • Re: Jak przyrządzić wielkanocną paschę?

    Co to jest ta pascha do .uja?

  • Re: PASCHA

    prawda jest , ze roboty jest sporo ale efekt koncowy warty wysilku. ja robie pasche na kazde sw. wielkanocne , a robie ja z sera gotowanego . 2 litry mleka zagotowac , 6 jaj dokladnie polaczyc z 0,5 litra gestej kwasnej smietany . wlac do gotujacego mleka i ogrzewac na bardzo wolnym ogniu az powstanie ser. gotowy wylac na sito wilozone gaza ,lub do worka z pieluchy tetrowej. wystudzic . kostke masla lub margaryny utrzec na puch z 1 szkl cukru ,cukrem waniliowym lub wanilia i sokiem z 1...

  • Re: Pascha cytrusowa

    jr Znalazlem ciekawy serwis z aukcjami komorniczymi wszystko od 1 zl: kiermasz.ga Poki co malo znany i latwo cos wygrac za bezcen. Ja wylicytowalem nowego laptopa za 190 zl :) kurzyc klukwa nabral moralu dojade fachom malarz drapak gebuje gronem buraka druzyn chutor depesz lezysz dlonie

  • Re: PASCHA

    Dzieki za porade,jak mi starczy czasu i checi to moze sie podejme! Brzmi zachecajaco,mimo trudu,ktory niewatpliwie wlozyc trzeba!

  • Re: Jak przyrządzić wielkanocną paschę?

    no tak tu Pascha a nad tym ten kretynizm i grzech horoskopy!

  • Re: PASCHA

    Jagna nie pędź tak, bo wszyscy zadyszki dostaną, nie nadążają za Tobą.Kuchara wyśmienita, jak Ty to robisz?

  • Re: Jak przyrządzić wielkanocną paschę?

    pascha straciatella? O jacieżpierdzielę. Czego to ludzie nie wymyślą. A lemingi łykają. Wesołego Alleluja!