• Informacje na temat:

    a la paszteciki

Artykuły na temat: a la paszteciki
  • Składniki: 40 dag młodych listków szpinaku, 2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 3 jajka, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, sól, pieprz

  • Składniki: 50 dag pieczarek, 2 duże cebule, olej do smażenia, 3 jajka, kilka gałązek natki, 1 opakowanie gotowego ciasta drożdżowego, sól, świeżo mielony czarny pieprz, tymianek.

  • Składniki ● 2 dag drożdży ● 250 ml mleka ● masło ● 5 łyżek oleju ● cukier ● szklanka mąki ● 25 dag pieczarek ● 40 dag kiszonej kapusty ● 30 dag mrożonego szpinaku ● 2 jajka ● sól, pieprz, kminek.

  • Składniki na 4 porcje: • 2 surowe ogórki • opakowanie serka śmietankowego • 2 łyżeczki płatków migdałowych • szczypiorek • czerwony kawior • sól. Paszteciki: • rolka ciasta francuskiego • kulka mozzarelli • biała część pora • kilka pieczarek • sól • pieprz • jajko • masło klarowane.

  • Paszteciki z soczewicą

    ...1 Farsz: soczewicę moczę, gotuję do miękkości. Odcedzam, studzę i mielę w maszynce. Dodaję posiekaną, podsmażoną na oleju cebulę, bułkę tartą i wbijam jajko. Mieszam razem z ziołami i zmiażdżonym czosnkiem. 2 Ciasto kroję wzdłuż na szerokie paski. Na środku każdego układam porcję farszu i zlepiam brzegi. Wierzchy pasztecików smaruję roztrzepanym żółtkiem. 3 Paszteciki piekę w temp. 180°C 20

  • ...kółku ułóż jeden krążek (z otworem). Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 st. Ułóż paszteciki. Piecz na środkowej półce 10-12 minut, aż ciasto wyrośnie i stanie się złociste. Jeśli będzie taka potrzeba(...). Czas ok. 60 min; porcja – 380 kcal, cena 2 zł. Francuski wynalazek Lekkie paszteciki z ciasta francuskiego (vol-au-vent) możesz też...

  • Składniki: 1 ugotowana pierś kurczaka, 15 dag pieczarek, masło, 1 papryka, 1/3 szkl. wytrawnego białego wina, 1,5 szkl. bulionu, śmietana, 15 dag sera brie, żółtko, 1 op. ciasta francuskiego, sól, pieprz.

  • Składniki: 50 dag karkówki l cebula, łyżka smalcu, 2 ząbki czosnku, jajko, majeranek l ostra czerwona papryka, kminek, 2 szklanki mąki, 3 żółtka, sól , kostka margaryny

  • Pyszne paszteciki możesz przygotować z gotowego ciasta drożdżowego (np. tego na spód do pizzy). Rozwiń rulon i pokrój na prostokątne...

  • Składniki: • 2 marchewki • 1 pietruszka • biała część pora • 1 cebula • 1/4 selera • skórki z 4 dużych jabłek • kilka suszonych grzybków • kilka suszonych śliwek • 2 liście laurowe • 4 ziela angielskie • 1–2 goździki • sól, pieprz • sok z cytryny • 1 łyżeczka majeranku • 2 ząbki czosnku • 1 łyżka dobrego oleju • 300–500 ml zakwasu buraczanego. Paszteciki: • 100 g masła • 1/2 szklanki jogurtu...

Zdjęcia na temat: a la paszteciki
Wideo na temat: a la paszteciki
  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu(...) gotowego ciasta francuskiego. Zobaczcie nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego!

  • Piotr Kucharski i jego odświeżone przepisy na potrawy wielkanocne

    Piotr Kucharski zaprezentował w studiu "Dzień Dobry TVN" odświeżone przepisy na klasyczne dania wielkanocne. Kucharz przygotował między innymi babę rumową z polewą z białej czekolady i szafranu, paszteciki z królika z pistacjami, masło rzeżuchowe oraz chipsy z kindziuka, które połączył z płynnym jajkiem i żurkiem na zakwasie.

  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze będzie puszysta i kremowa. Zobaczcie, jak ją zrobić w kilka chwil!

Przepisy na temat: a la paszteciki
  • Drożdżowe paszteciki

    Paszteciki z jajkami na twardo...

  • Paszteciki szpinakowe

    Polecamy przepis na rewelacyjne paszteciki ze szpinakiem.

  • Szczecińskie paszteciki prostsze niż kiedykolwiek

    ...formować prostokątne placuszki. Na środek położyć pasztet z serem i szczelnie zawinąć. Pasztecik powinien mieć kształt walca. 3. Tak przygotowane paszteciki usmażyć na złoty kolor w rozgrzanym...

  • Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi

    ...mniejsze kawałki. Wszystkie paszteciki przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut...

  • Paszteciki z szynką i serem pleśniowym

    Pyszne i łatwe danie. Świetnie sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolacje

  • Paszteciki z mięsa mielonego

    ...śmietaną.  Grzyby pokroić w plasterki i usmażyć z pozostałymi szalotkami, dodać tymianek, wlać bulion i pozostałą śmietanę. Paszteciki podawać z sałatą i sosem.  

  • Łatwe paszteciki z ciasta francuskiego

    Każdy potrafi je zrobić!

  • Przygotowanie Wyrobić ciasto, tak samo jak drożdżowe. Zostawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować i kroić w paski. Nałożyć farsz i zawinąć. Potem kroimy w paszteciki, ok 5 cm. Ułożyć na blachę i zostaw do wyrośnięcia. Na blasze smarujemy rozbitym, całym jajkiem. Upiec na złoty kolor. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć...

  • Kruche paszteciki

    Pyszne przystawki.

  • Paszteciki z bryndzą

    ...wymieszaną z serkiem i ziołami. Zalepić. Paszteciki układać na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem lub sezamem. Piec 30 minut w temp. 200 st. C. Porcja - 380 kcal Czas...

Dyskusje na temat: a la paszteciki
  • ciasto francuskie mrożenie

    Witam,mam takie mało pytanko czy paszteciki z ciasta francuskiego nadziewane kapustą z grzybami można mrozić w zamrażarce?

  • Re: Drożdżowe paszteciki

    napisane nie przeczytane wysłane, chała

  • paszteciki

    witam, chce sie poradzic was z jakiej ilosci skladnikow zrobic 60 szt. pasztecików z mięsem, mam do zrobienia na przyszły weekend i byłabym wdzięczna za podpowiedz ile i czego mam uzyc lub ile pasztecikow wyjdzie z 1/2 kg mąki??? a i jeszcze ile mam uzyc miesa na to, prosze o pomoc bo jeszcze nigdy nie robilam pasztecikow, pozdrawiam kaska

  • Re: Drożdżowe paszteciki

    tragedia ....... ten co to pisał ,zanim odda do druku niech przeczyta to co nagryzmolił

  • Re: paszteciki

    oto sprawdzony przepis na ciasto także na paszteciki , proste i szybkie , na 60 sztuk ( dużych sztuk) należałoby wziać poczwórną jego porcję, smacznego http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/serowe-poduszeczki,18399 A co do farszu ,gdybym robiła taką ilość pasztecików , wzięłabym do mieszanego farszu około 1 kg miesa , 1 kg kapusty kiszonej i szkl. grzybów suszonych.

  • Re: Paszteciki szpinakowe

    Właśnie zrobiłam paszteciki z gotowego ciasta francuskiego/farsz-mięso+grzybki/ PYCHA!!!

  • Re: paszteciki

    Mój sprawdzony przepis na paszteciki: 0,5 kg mąki 1 kostka margaryny ( Kasia) !0 dkg drożdzy 1opakowanie śmietanki zagęszczonej 180 ml. 2 jaka. Chciałam zwrócić uwagę na ilość drożdży. Tak(...) rosołu ,to mam przygotowane 30,40 dkg pieczarek i tak samo przesmażam ,mielę i dodaję do masy mięsnej.Na koniec sól,pieprz wg. uznania. Ciasto na paszteciki nie musi wyrosnąć można robić od razu

  • Re: Szczecińskie paszteciki prostsze niż kiedykolwiek

    Dziękuję spróbuję zrobić. Bardzo lubię paszteciki z barszczykiem ze Szczecina czy Stargardu, a nie mogę kupić ich tutaj gdzie mieszkam Katowice

  • Re: paszteciki

    Witam, Ja zawsze wykorzystuję ten przepis: http://smaker.pl/przepisy/zakaski-i-przystawki/przepis/paszteciki-szczecinskie,32255, co prawda to jest ilość na ok 30 szt i z serem nie mięsem, ale wystarczy podwoić składniki i dodać podsmażone mięso z cebulą i ziołami i po kłopocie.

  • Re: Szczecińskie paszteciki prostsze niż kiedykolwiek

    Są to najlepsze paszteciki jakie jadłem ... Mieszkałem w Stargardzie i jadłem takie na ulicy Wyszyńskiego ... Nie wiem czy jeszcze tam istnieje to miejsce ... A w Szczecinie studiowałem i jadłem takie na dworcu :o) Mniam ... Nie do podrobienia ... Mam nadzieje, że ten przepis choć trochę oddaje ten smak ...