• Informacje na temat:

    a la rossini

Artykuły na temat: a la rossini
  • Tournedos a'la Rossini (polędwicę z gęsią wątróbką na grzance) wymyślił włoski kompozytor i smakosz, Gioacchino Rossini. Dziś podają je znakomite restauracje. Ta londyńska – z rzepą zamiast wątróbki.

  • To jedna z najsłynniejszych potraw świata, którą podają znakomite restauracje. Tournedos a'la Rossini to krótko smażone medaliony z polędwicy wołowej z gęsią wątróbką i truflami, serwowane na grzance. Danie to stworzył włoski kompozytor i smakosz, Gioacchino Rossini. Sama nazwa tournedos opowiada historię powstania potrawy: gdy Rossini zamówił danie swojego pomysłu, kelner...

  • Tournedos a la rossini z koniakiem

    Z kuchni francuskiej.

  • Nowy album Aleksandry Kurzak

    Po sukcesie ostatniego, świątecznego albumu "Hej, kolęda!" (który osiągnął status Złotej Płyty) z udziałem Sebastiana Karpiela-Bułecki, Aleksandra Kurzak prezentuje nowy album wydany pod szyldem wytwórni Decca - "Bel raggio" - z ariami Gioachino Rossiniego.

  • Nowa kuchnia palestyńska w Izraelu

    ...wersję tournedos Rossini, w którym zestawiono szpik kostny z gęsią wątróbką, orzechami i bulionem cielęcym, nasz kelner nie przyjął do wiadomości, że nie zmieścimy już deseru. - Musicie spróbować...

  • 36 godzin w Stambule - po azjatyckiej stronie

    ...nawet za 15, 25 lub 35 lir. Tutaj w sobotnie popołudnia Opera i Balet Narodowy w Stambule wystawia europejską klasykę (Verdi, Rossini), ale także tureckie przedstawienia takie, jak dwuaktowy balet...

  • Nowy sezon w warszawskiej operze kameralnej

    ..."Kopciuszek" Gioacchina Rossiniego oraz "Rzekomą ogrodniczkę" na podstawie "La finta giardiniera" Wolfganga Amadeusza Mozarta. Dzieci i młodzież w wieku 10 - 15 lat mogą poznawać operę w ramach projektu OPERA ENTER. W 2015 roku tematem spotkań jest "Cyrulik Sewilski" Gioacchina Rossiniego.  Na rok 2016 zaplanowano również m.in. wystawienie opery "La serva padrona" Giovanni Battista Pergolesiego na...

  • Koncert i Bal sylwestrowy w Teatrze Wielkim w Poznaniu

    Rossiniego czy Don Carlosa Giuseppe Verdiego. Zabrzmią także kompozycje Manuela de Falli - Trójgraniasty kapelusz, i słynne Bolero Maurice’a Ravela. Wystąpią znakomici soliści Teatru Wielkiego i goście...

  • Różne odcienie Krety

    ..., odrestaurowany wenecki zamek, fontannę Rossiniego, a co najważniejsze, należy wybrać się do Muzeum Archeologicznego w Heraklionie. Pośród woskowej ciszy muzeum można przenieść się tysiąclecia wstecz...

  • Chillout 3 p.m.

    ...) 9. Smolik - Cye 10.Batuk - Yokossi 11.Ana Flora Feat B-Finic - Nesse Caso (Lounge Version) 12.Consoul Trainin - Stop (Rivaz Jazzy Mix) 13.Rossini - Come On And Do It 14.Augusta - Decisione 15

Przepisy na temat: a la rossini
  • Tournedos a la rossini

    Z kuchni francuskiej.

  • Wołowina ze szpinakiem

    Ciekawa wersja klasycznego dania tournedos a'la Rossini.

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    .... W garnku wymieszaj wodę z cukrem i doprowadź do wrzenia. Chłodny roztwór z cukru dodaj do czekolady, wymieszaj na gładko. Restauracja hotelu Ritz, Londyn Tournedos a'la Rossini (polędwicę z gęsią wątróbką na grzance) wymyślił włoski kompozytor i smakosz, Gioacchino Rossini. Dziś podają je znakomite restauracje. Ta londyńska - z rzepą zamiast wątróbki: Tournedos Składniki:  ●40 dag polędwicy...

  • Kolacje z pięciu stron świata

    Kolacja we francuskim stylu Tournedos a la rossini Składniki: - 400 g polędwicy wołowej, - 100 g wątróbki gęsiej, - sos pieczeniowy lub sos demiglace, - 20 g pasty z trufli, - 200 g sklarowanego masła, - 50 ml koniaku, - sól, - pieprz, - bagietka Przygotowanie: Na sklarowanym maśle usmażyć grube kawałki polędwicy (ok. 4-5 centymetrów grubości), dodać 15 g pasty truflowej, podlać...

Dyskusje na temat: a la rossini
  • Re: Rendang - najsmaczniejsze danie na świecie

    Guzik prawda !!!!! Azjatycka propaganda niedouczonj kucharki ! CNN nie ma zielonego pojęcia o kuchni. Lubię kuchnię azjatycką, znam wszystkie te dania, ale żadne z nich nawet nie stanie przy francuskim chateaubriand, tournedos Rossini, coq au vin, moules mariniere, soli w szampanie, tuluzańkim cassoulet, zupie pistou i prowansalskiej bouillabesse , cielęcym cordon bleu, łososiu w cieście

  • Re: Medale to nie wszystko

    ja też lubię uwerturę z cyrulika sewilskiego