• Informacje na temat:

    aby farsz mięsny nie był suchy

Artykuły na temat: aby farsz mięsny nie był suchy
  • Kluski polskie

    Kluski to wspaniały, pożywny i sycący dodatek do dań mięsnych, ale można je również przygotować na słodko.

  • Idealne zamienniki soli

    Te rośliny, w przeciwieństwie do szkodzących zdrowiu białych kryształków, posiadają liczne właściwości lecznicze. Poznaj najlepsze zamienniki popularnej przyprawy. Używając ich w kuchni, zyskasz nie tylko doskonały smak potraw, ale też lepsze samopoczucie!

  • ​Odżywianie w chorobach onkologicznych

    Jednym z niezbędnych elementów wspomagających leczenie nowotworów jest odpowiednie odżywianie, tym bardziej, że przyjmowane leki oraz terapie powodują wiele dolegliwości, które mają wpływ na funkcjonowanie organizmu. Przykłady potraw, które pomogą w lepszym przyswajaniu pożywienia, przygotowała dietetyk Alicja Kalińska.

  • Ziemniaczane pyzy z mięsem

    ...kawałki, które zmieszczą nam się w maszynce. Ostudzone mięso mielimy razem z cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdyby farsz był za suchy, dodajemy odrobinę wywaru z gotującego się mięsa. Lepimy(...)  Boska rada: Aby nasze pyzy nie były po ugotowaniu szorstkie i mechate, należy do wody, w której będziemy je gotować, dodać płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody...

  • Wyborna papryka

    ...gniazda nasienne. Cukinie przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ. Z każdego pomidora odetnij wierzch, po czym za pomocą łyżeczki delikatnie, aby nie uszkodzić skórki, wydrąż środek. Natkę pietruszki opłucz(...) koncentrat pomidorowy i duś całość jeszcze kilka minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Warzywa napełnij przygotowanym farszem...