• Informacje na temat:

    aby mieso bylo miekkie

Artykuły na temat: aby mieso bylo miekkie
  • Ziemniaczane pyzy z mięsem

    ...  Boska rada: Aby nasze pyzy nie były po ugotowaniu szorstkie i mechate, należy do wody, w której będziemy je gotować, dodać płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody(...) trochę mąki ziemniaczanej.   Wykonanie: Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (takie, aby później weszły nam do maszynki do mielenia). Zalewamy wodą, odrobinę solimy i wstawiamy do gotowania...

  • Co jeść, aby nadmiernie nie obciążać wątroby

    .... Mleko kokosowe jest z kolei źródłem magnezu, potasu oraz żelaza. Są one szczególnie ważne w przypadku osób cierpiących na jej przewlekłe schorzenia. Mleko można wybrać w wersji niskotłuszczowej, aby...

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    ...zupa. Nieważne czy to zupa z torebki czy długo gotowana z dodatkiem mięsa i koszykiem warzyw. Pamiętaj, aby sprawdzać smak zupy przede wszystkim podczas doprawiania. Nasi goście nie będą zachwyceni...

  • ...wodą, aby nie ściemniały. Marchewki i pietruszkę oczyść. Pietruszkę pozostaw w całości, marchewki pokrój w plasterki. 2 Warzywa wrzuć do garnka z mięsem. Do- daj listki laurowe, pieprz ziarnisty(...) jogurt) rozmieszaj starannie w kubeczku z łyżką mąki, wlej odrobinę gorącego bulionu, aby zahartować śmietanę. Cienkim strumieniem wlej do gotującej się zupy, wymieszaj. 4 Koperek umyj, osusz...

  • ...opakowaniu. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Liście kapusty rozłóż na blacie i wyłóż przygotowany farsz. Następnie złóż brzegi liści do środka i mocno zwiń roladkę, tak aby mięso nie wydostało się z gołąbków w czasie duszenia. Gołąbki włóż do garnka tak, aby krawędź liścia była pod spodem. Pomidory zmiksuj ze szklanką bulionu z mięsa. Dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i gotuj, aż sos...

  • ..., 2-3 listki laurowe Przygotowanie Sos chrzanowy: Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw, aby smaki się przemieszały. Sos tatarski: Żółtka rozetrzyj z majonezem i śmietaną, dodaj pozostałe...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... udka lub piersi indycze lub piersi z kurczaka. To delikatne mięso trzeba jednak szczególnie mocno doprawiać, aby nabrało ostrzejszego smaku. Gulasze przyprawia się ostrą i słodką papryką, liściem(...) tłuszczu przesmażamy partiami wołowinę. Mięso przekładamy do cebuli, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, listek laurowy oraz ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było...

  • Wyśmienity duet mięso i owoce

    .... W międzyczasie w rondelku rozgrzej miód i usmaż na nim jabłka. Uważaj tylko, aby się nie rozpadły. Następnie dodaj je do kapusty i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Na drugiej patelni rozgrzej olej i usmaż na nim kotlety tak, aby były zrumienione z obu stron. Kotlety podawaj z podduszoną czerwoną kapustą z jabłkami i udekorowane listkami natki. Smaczne są z ziemniakami, kopytkami lub...

  • Metamorfoza Miss

    .... Pierwsza jest oparta na łagodnych falach, które również zmiękczają rysy. Również wyglądają bardzo zmysłowo i naturalnie. - Tyle tylko, że taki pozorny nieład jest dość starannie wyreżyserowany, dlatego aby...

  • Co naprawdę jest eko i bio

    ...nie mogą zawierać parabenów, konserwantów, chemicznych emulgatorów itp. Aby mieć pewność, że odróżnimy produkty naturalne i ekologiczne od eko-bubli, musimy czytać ich skład. Niestety, nawet znane...

Przepisy na temat: aby mieso bylo miekkie
  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    ...pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy przyprawy i wlewamy ocet balsamiczny. Podgrzewamy chwilę aby ocet odparował, dodajemy czerwoną kapustę i wlewamy czerwone wino. Smażymy przez 10 min na silnym ogniu...

  • Pachnące Włochami bakłażany z czosnkiem i natką pietruszki

    Do przygotowania tej prostej potrawy należy wybrać dwa średniej wielkości bakłażany. Po dokładnym umyciu kroimy je na plastry grubości około centymetra, a następnie posypujemy obficie solą, aby straciły gorzki smak. Po 20-30 minutach płuczemy plastry i obsuszamy. Następnie sporej wielkości ząbek czosnku dokładnie siekamy z garścią natki pietruszki i dodajemy oliwę. Każdy plaster bakłażana należy...

  • Kaczka doskonale upieczona

    ...w temperaturze 180°C licząc po godzinie na każdy kilogram mięsa. ●Kaczki podczas pieczenia nie nakłuwamy, aby sprawdzić, czy jest upieczona. Nakłuwanie mięsa podczas pieczenia spowoduje wyciekanie soków...

  • Pieczona szynka w glazurze ze złotych owoców

    Zastanawiasz się jak urozmaicić tradycyjne przepisy na świąteczne potrawy, aby nadać im nutę nowoczesności? Mamy dla ciebie idealny przepis!

  • Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    ...zgnilizny, określany przez większość degustatorów jako "nie do zniesienia". Aby osłabić nieco jego moc, puszkę z surströmming otwiera się pod wodą lub spożywa na świeżym powietrzu. Obecnie kiszone...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) i razowego pieczywa, aby posiłek był pełnowartościowy.  Idealnie sprawdzą się szaszłyki z kawałeczkami indyka lub filetu z kurczaka oraz warzywami: plasterkami cukinii, kawałkami papryki, pomidorkami...

  • Fioletowe szaleństwo – sezon na śliwki

    Jesienią na naszych stołach króluje śliwka, a 29 września przypada Dzień Śliwki! To doskonały moment na przygotowanie pełnych smaku i doskonałego aromatu, fioletowych dań z wykorzystaniem tych smacznych owoców. Aby nasze dania miały jeszcze bardziej wyrazisty smak, proponujemy przygotować ja w oparciu o suszone śliwki, które poza walorami smakowym mają w sobie również wiele cennych składników...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...i natkę, ryż, surowe jajko. Wymieszaj. Natłuszczoną formę wyłóż płatami ciasta tak, aby wystawało poza jej brzegi. Nałóż masę, przykryj ciastem, zlep brzegi (jeśli zostało trochę ciasta, można(...) kukurydzy ●sól, biały pieprz ●olej Sposób przygotowania: Ugotuj marchewkę z groszkiem. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Mięso umyj, osusz, ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...usmażeniu. Aby nie była gorzka, możesz też przed smażeniem namoczyć ją w mleku. Żeberka po kielecku Składniki: 1/2 kg żeberek wieprzowych; łyżka mąki; olej; 1/2 kg słodkich jabłek; 1/2 szklanki śmietany(...) cukrem. • Tak przygotowaną kapustę duś ok. 15 minut, aby zmiękła. Miękką kapustę zakwaś resztą soku z cytryny. • Pokrojone jabłka usmaż na rozgrzanym miodzie, a następnie połącz z kapustą. •

  • Cała prawda o jajkach

    Pierwsza była kura czy jajko? Czy to w sumie ważne? Ważniejsze jest ile jaj można zjeść, aby nie przesadzić i zachować zdrowie.