• Informacje na temat:

    ak oskrobac szczupaka

Artykuły na temat: ak oskrobac szczupaka
  • Przygotowanie Szczupaka oskrobać, wypatroszyć, usunąć oczy i skrzela, dokładnie umyć i odsączyć. Natrzeć solą i pieprzem od środka i na zewnątrz, do środka włożyć liście laurowe i zieloną pietruszkę(...) pietruszkę (1 duża łyżka), sól, pieprz (farsz powinien być pikantny). Dokładnie wymieszać. Ze szczupaka usunąć liście laurowe (natka pietruszki może zostać), nałożyć farsz. Można piec w nasmarowanej...

  • Przygotowanie: Szczupaka oskrob i spraw. Tuszkę umyj, osusz. Oddziel mięso od ości i skóry. Uważaj przy tym, aby zdejmując skórę, nie uszkodzić jej. Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach masła. Połowę mięsa ze szczupaka wymieszaj z odciśniętą bułką, a następnie dwukrotnie przepuść przez maszynkę. Do masy rybnej dodaj chrzan i żółtka. Przypraw...

  • Czas przygotowania: 110 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 160 kcal. Cena porcji: 3,95 zł PRZYGOTOWANIE: 1. Szczupaka oskrob i spraw. Tuszkę umyj w środku i na zewnątrz, osusz. Oddziel mięso od ości i skóry. 2. Bułkę namocz w mleku. Cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Mięso ze szczupaka wymieszaj z odciśniętą bułką, a następnie dwukrotnie przepuść...

  • Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia 1. Spraw i oskrob szczupaka. Usuń głowę, skrzela, płetwy. Rybę umyj, osusz. 2. Składniki marynaty rozetrzyj w moździerzu, natrzyj szczupaka. Ugotuj ziemniaki, obierz, pokrój w grube plastry. Posyp rozmarynem, tymiankiem i solą. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu połóż szczupaka. Marche...

  • Ryby mają głos

    ...śmietanę połączoną z mąką, powoli zagotuj. Flaczki podawaj z białym pieczywem. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 200 kilokalorii Szaszłyki ze szczupaka Składniki na(...), sól, pieprz. Ponadto: patyczki lub szpadki do szaszłyków. Szczupaka umyj, usuń wnętrzności, łuski, odetnij głowę oraz płetwy. Zdejmij skórę, wykrój filety, a następnie pokrój je w grubą kostkę. Do...

Przepisy na temat: ak oskrobac szczupaka
  • Przygotowanie Szczupaka oskrobać, wypatroszyć, usunąć oczy i skrzela, dokładnie umyć i odsączyć. Natrzeć solą i pieprzem od środka i na zewnątrz, do środka włożyć liście laurowe i zieloną pietruszkę(...) pietruszkę (1 duża łyżka), sól, pieprz (farsz powinien być pikantny). Dokładnie wymieszać. Ze szczupaka usunąć liście laurowe (natka pietruszki może zostać), nałożyć farsz. Można piec w nasmarowanej...