• Informacje na temat:

    ak przyprawic szynke

Artykuły na temat: ak przyprawic szynke
  • Surowa, lekko solona szynka wieprzowa pochodząca z Włoch, o wspaniałym zapachu i subtelnym smaku, właściwie nie tuczy. Swoje walory smakowe zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu przez około rok.

  • Tort serowy z szynką

    Składniki na 16 porcji: 1 pszenny chleb tostowy, 40 dag szynki w kawałku, 30 dag mielonego twarogu, 10 dag śmietany kremówki, 5 jajek, 5–6 ogórków konserwowych, 1 mały słoik pieczarek w zalewie octowej. Do dekoracji i obłożenia: 20 dag twarożku śmietankowego, pęczek koperku, kilka plasterków szynki.

  • Szynka pieczona na Wielkanoc

    Wielkanocna szynka w pomarańczach.

  • 1 mała cebula, sól, 1 łyżka oliwy, biały pieprz, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta cukru, 10 dag gotowanej szynki, 7,5 dag sera mozzarella, 10 dag pieczarek, 1 łyżeczka masła, 4 kromki chleba tostowego, 1 łyżeczka suszonej bazylii.

  • Składniki: 6 jajek, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 20 dag gotowanej szynki, 10 ugotowanych brokułów po 12,5 dag, zielonego groszku i kukurydzy z puszki, 25 dag majonezu, 2 łyżki octu, 1 kostka bulionu warzywnego, 1 torebka żelatyny (na 500 ml płynu), sól, pieprz

  • Składniki na 4 porcje: 4 kolby cykorii, sól, 8 plasterków gotowanej szynki, 4 dag masła, 3 łyżki mąki, 350 ml mleka, 2 łyżki bulionu w proszku albo przyprawy do zupy typu vegeta, pieprz, 7,5 dag startego żółtego sera np. gouda, gałka muszkatołowa, 1/2 pęczka dymek

  • Szynka parmeńska

    Swoje walory smakowe zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu przez około rok.

  • Cykoria zapiekana w szynce

    Francuzi słyną z wyrafinowanej kuchni.

  • Składniki na 2 porcje: 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki letniej wody, 3 łyżki oliwy, 3 g suchych drożdży, sól, pieprz, cukier, bazylia, 1 mozzarella, 10 dag suszonej szynki, 4 łyżki gęstego sosu pomidorowego, po kilka suszonych pomidorów, kaparów, pomidorków koktajlowych i liści rukoli.

  • Składniki: 1,5 kg szpinaku, sól, 3 dag masła, pieprz, 3 dag mąki, 250 ml mleka, 150 ml bulionu warzywnego (z kostki), gałka muszkatołowa, 1 łyżka oleju, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 średnie pomidory, 30 dag gotowanej szynki w plasterkach, 6-9 płatów makaronu lasagne, 5 dag startego żółtego sera, masło do formy, bazylia do dekoracji.

Przepisy na temat: ak przyprawic szynke