• Informacje na temat:

    ak zrobic szprotki

Artykuły na temat: ak zrobic szprotki
  • ...wykałaczką. 2. Na kanapki, krakersy... Szprotki doskonale smakują na pieczywie – zwykłym, chrupkim lub z krakersami. Rybki możesz podać na nich w całości, lub zrobić z nich pastę. Takie kanapki można podać z warzywami – do szprotek dobrze pasują ogórki, pomidory, papryka lub sałata lodowa. 3. Dodatek do sałatki Wiele sałatek zyska wyjątkowy smak, gdy dodamy do nich wyraziste szprotki...

  • Składniki dla 6 osób: 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 50 ml wody • 30 dag owczego sera • mały słoiczek kawioru • sól • pieprz

  • Zadbaj o mocne kości

    D, uzupełniaj jadłospis w bogate w nią morskie ryby - śledzie, łososie, makrele (zwłaszcza te z puszki z ośćmi), tuńczyki, szprotki, czy sardynki. By dostarczyć organizmowi odpowiednią ilość witaminy...

  • Osteoporoza - choroba kobiet po 40.

    ...kasze gryczana i jaglana, rośliny strączkowe, orzechy i migdały. Warto również włączyć do diety małe ryby morskie (sardynki, szprotki). Myślisz, że dostarczenie sobie takiej ilości wapnia jest trudne...

  • Witamina D wzmacnia odporność  i chroni układ krążenia

    ...włącz zatem: żółty ser, tuńczyka, śledzie, szprotki oraz żółtka jaj. Te produkty powinno się jeść przynajmniej dwa razy w tygodniu, zwłaszcza ryby. Najwięcej wit. D jest w węgorzu: 1200 j.m. w 100

  • Zdrowe serce: Rady kardiologa dla kobiet w każdym wieku

    Nie ma jeszcze takiej cudownej pigułki, która w razie potrzeby uzdrowi serce. Trzeba o nie dbać - najlepiej codziennie!

  • Cały dzień dla zdrowia kobiecego serca

    Choć jest mniejsze od męskiego, pracuje tak samo ciężko. Zasługuje, by je czasem dopieścić!

  • Ocean spokoju

    ...zainstalowane są małe zraszacze. Rybacy włączają je na pełnym morzu. Dla patrzących spod wody tuńczyków powierzchnia morza zaczyna wtedy skrzyć. Wrzucają też szprotki, które są przysmakiem tuńczyków...

  • Dobry ruch

    .... Soczewica Zawiera dużo białka i rozpuszczalnego błonnika. Składniki te stabilizują poziom glukozy we krwi, co przyczynia się do zmniejszenia apetytu. Sardynki i szprotki Zdrowe w każdej postaci...

  • Dekalog zdrowej diety

    ...twojego organizmu, powinnaś serwować rybę przynajmniej 2 razy w tygodniu. Najbardziej wskazane są: sardynki, szprotki, śledź, makrela, dorsz, halibut, różowy łosoś i biały tuńczyk. Wypróbuj: Łosoś...