• Informacje na temat:

    angielskie strony z przepisami

Artykuły na temat: angielskie strony z przepisami
  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    Przygotowanie: Mielone mięso ryby doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, musztardę gruboziarnistą. Całość mieszamy i dokładnie wyrabiamy rękoma masę. Z masy formujemy zgrabne nieduże kotleciki, natłuszczając dłonie i deskę oliwą. Kotleciki przesmażamy na patelni z oliwą na złoty kolor z każdej strony...

  • Kanapka z kotlecikiem rybnym i konfiturą z cebuli

    Przygotowanie: Mielone mięso ryby doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, musztardę gruboziarnistą. Całość mieszamy i dokładnie wyrabiamy rękoma masę. Z masy formujemy zgrabne nieduże kotleciki, natłuszczając dłonie i deskę oliwą. Kotleciki przesmażamy na patelni z oliwą na złoty kolor z każdej strony...

  • Maryla Rodowicz: Wszystko, co wiem o facetach

    ...jesteśmy bardzo uparci i nieraz było ząb za ząb. To jest okropne, bo bez przerwy siekiera wisi w powietrzu. To nie ma sensu, teraz to wiem. Warto ustępować. Z drugiej strony można sobie zadać pytanie...

  • ...25 pieczarek, 3 jajka, bułka tarta, 3/4 szklanki octu, 3 łyżki cukru, olej, łyżka soli, 2 duże cebule, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego...

  • Składniki: 50 dag mięsa od szynki, szklanka śmietany, 2 łyżki mąki, łyżeczka majeranku, 2 listki laurowe, cebula , ziele angielskie, 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, mały pęczek koperku, szklanka bulionu, sól, pieprz, olej, łyżka musztardy.

  • Składniki: 1,5-1,8 kg surowego boczku bez kości, 3 cebule, 5 ząbków czosnku, pół szklanki piwa, pół szklanki octu winnego, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oliwy, po łyżeczce bazylii, suszonego cząbru i przyprawy do mięs, po kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego i jałowca, listek laurowy, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól.

  • Skład na 3 tylne golonki: 3 tylne golonki wieprzowe, na marynatę: po 3 łyżki soli, miodu naturalnego, keczupu pikantnego i musztardy sarepskiej,4 łyżki oleju, łyżka mielonego czarnego pieprzu, łyżka ziela angielskiego, 9 listków laurowych, duża główka czosnku.

  • Składniki: 4 udka z kurczaka bez skóry i kości, 2 cebule pokrojone w kostkę, 10 dag brokuł, 10 dag zielonego groszku, 1 papryczka chilli, 20 dag zielonej papryki, 10 dag ciętej zielonej fasoli szparagowej, 100 ml białego wina, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, 200 ml śmietany 36 proc., 50 ml oleju do smażenia, 1pęczek pietruszki, 1 pęczek szczypiorku, bazylia, ziele angielskie, pieprz, liść...

  • Składniki: 4 udka z kurczaka, 10 dag chudego pokrojonego boczku, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag czerwonej papryki, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 100 ml bulionu, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 50 ml oliwy z oliwek, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.

  • Tradycja ma się dobrze

    ...wielkości, 3 ziarenka ziela angielskiego, 8 ziarenek pieprzu, 3 goździki, 3 liście laurowe, 4-5 suszonych grzybów, 3,5 kg buraków, sól i świeżo zmielony pieprz, sok z cytr yny lub ocet z białego wina(...), 1/2 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej, 1 i 1/2 łyżeczki dr obno połamanych kwiatów muszkatołowca, 1 łyżeczka ziarenek cubeb (lub ziela angielskiego), 1 łyżeczka ziarenek wyłuskanych ze strączków...

Przepisy na temat: angielskie strony z przepisami
  • Angielski piknik

    ...po 4 minuty z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić w cienkie plastry. Jajka włożyć do wrzątku i gotować 9 minut. Obrać ze skorupek i oddzielić białka od żółtek. Białka drobno posiekać...

  • Składniki : 4 udka z kurczaka, 10 dag chudego pokrojonego boczku, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag czerwonej papryki, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 100 ml bulionu, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 50 ml oliwy z oliwek, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.

  • Składniki : 4 udka z kurczaka bez skóry i kości, 2 cebule pokrojone w kostkę, 10 dag brokuł, 10 dag zielonego groszku, 1 papryczka chilli, 20 dag zielonej papryki, 10 dag ciętej zielonej fasoli szparagowej, 100 ml białego wina, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, 200 ml śmietany 36 proc., 50 ml oleju do smażenia, 1pęczek pietruszki, 1 pęczek szczypiorku, bazylia, ziele angielskie, pieprz, liść...

  • Malika: Umiejętność łączenia smaków można sobie wyrobić

    ...- w kuchni warto kierować się zasadą "na oko"? Czy warto jednak dokładnie podążać za przepisem? - Z jednej strony tak, z drugiej nie. W gotowaniu nie bez znaczenie jest pamięć smakowa. Bardzo ciężko uzyskać idealny smak. Z przyprawami jest tak, że często ich nie lubimy i nie chcemy ich stosować, bo nie wiemy jak. Z drugiej strony, dlatego też starałam się bardzo szczegółowo opisać smak...

  • Monika Zamachowska: Moją kulinarną idolką jest babcia Ziuta

    ...chcą przychodzić do domu na wspólny posiłek, że na to czekają. Że usiądą ze mną i Zbyszkiem przy jednym stole. Dużo pisze pani o bezcennym notatniku babci z przepisami kulinarnymi. - Dzisiaj ten(...) edukacji był pobyt w Wielkiej Brytanii, gdzie mieszkała pani z drugim mężem. Jak wspomina pani emigrację od strony kulinarnej? - Pierwszy rok był dla mnie niezłym poligonem. Chciałam czerpać z wiedzy...

  • ...przecieru pomidorowego, 100 ml salsy pomidorowej, 100 ml czerwonego wina, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, bazylia, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól. Przygotowanie Umyte i osuszone udka z kurczaka kroimy w grubą kostkę, solimy, pieprzymy i oprószamy papryką. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wkładamy udka z kurczaka i mocno przysmażamy z każdej strony. Dodajemy czosnek...