• Informacje na temat:

    baba gotowana z mąką ziemniaczaną

Artykuły na temat: baba gotowana z mąką ziemniaczaną
  • Katarzyna Bosacka: Mak? Oj, tak!

    Siała baba mak, nie wiedziała jak, a że chytra była, dolała do niego wody, wrzuciła sztuczny miód, bułkę tartą, mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, syrop glukozowo-fruktozowy i chemiczny olejek migdałowy. Wszystko zapuszkowała i sprzedać w sklepie poleciała.

  • Babka na medal

    Może być drożdżowa, ucierana, a nawet gotowana. Pod każdą postacią jest wyjątkowo pyszna.

  • Tradycyjna Wielkanoc

    Sernik, parzona baba, keks i mazurek. Smaki dzieciństwa cofają czas.

  • Święto smaku

    .... Baba drożdżowa (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 2 godziny Poziom trudności: 3 Składniki: 500 g mąki pszennej, 70 g drożdży, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 100 g masła, 2 jaja(...) to zrobić ręcznie, zagniatając ciasto, wtłaczaj w nie jak najwięcej powietrza), stopniowo dodawaj olej, to ułatwia wyrabianie i nawilża ciasto. Rodzynki odsącz, oprósz mąką. Dodaj je do ciasta wraz ze...

  • Danie z tego... co zostanie

    ...z jajkiem i mąką ziemniaczaną. Dodaj posiekaną miętę, paprykę i ogórki. Dopraw do smaku i wymieszaj. W wysmarowanej tłuszczem formie babkowej umieść połowę masy ziemniaczanej, przykryj masą twarogową, a tę(...) oregano. Baba ziemniaczana Składniki: • 30 dag tłuczonych ziemniaków (mogą być z obiadu) • 6 dużych surowych ziemniaków • 3/4 kostki masła (150 g) • 1/2 kg tłustego twarogu • 4 łyżki bułki tartej...