• Informacje na temat:

    baba pomaranczowa

Artykuły na temat: baba pomaranczowa
  • Baba wielkanocna ze skórką pomarańczową

    Przygotowanie: Miękkie masło i margarynę utrzyj razem z cukrem oraz cukrem waniliowym na kremową masę. Ciągle ubijając, dodawaj po jednym jajku i łyżce...

  • Składniki na 12 porcji: 250 g miękkiego masła, 100 g cukru, 100 ml syropu różanego, szczypta soli, 1/2 pomarańczy (sok i skórka), 4 jajka, 100 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g mąki kukurydzianej, 100 ml mleka, cukier puder do posypania, masło do wysmarowania formy, 100 g płatków migdałowych, płatki róży.

  • Składniki na 10 porcji: 30 dag mąki, 3 dag świeżych drożdży, 1 szklanka mleka, 3/4 kostki masła, 25 dag cukru pudru, 3 jajka, 1 białko, sok z 1 cytryny, aromat pomarańczowy, 1 opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczowej, tłuszcz, mąka do formy.

  • Baba trójkolorowa z szafranem

    Oryginalna baba.

  • Na moim Wielkanocnym stole od wielu lat gości ta wspaniała drożdżowa baba. Przepis przysłała Małgorzata Pęśko z Woli Szydłowieckiej...

  • Katarzyna Bosacka: Mak? Oj, tak!

    Siała baba mak, nie wiedziała jak, a że chytra była, dolała do niego wody, wrzuciła sztuczny miód, bułkę tartą, mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, syrop glukozowo-fruktozowy i chemiczny olejek migdałowy. Wszystko zapuszkowała i sprzedać w sklepie poleciała.

  • ...objętość (ciasto powinno wyrosnąć po brzegi foremki). Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 30-40 min do tzw. suchego patyczka. Gdy baba wystygnie, możesz ją polać lukrem lub polewą czekoladową...

  • Składniki: ok. 2,5 szklanki mąki ●10 dag masła ●12 jajek ●1,5 szklanki cukru ●1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ●szczypta soli ●10 dag orzechów włoskich ●5 dag śliwek suszonych ●25 dag rodzynek, ewentualnie inne bakalie (np. kandyzowana skórka pomarańczowa, figi, daktyle, orzechy laskowe itp.).

  • Wielkanocne delicje

    Pascha, parzona baba, ciasteczka zdobione jak pisanki to pracochłonne słodkości. Ale trud ich przygotowania wynagrodzi niepowtarzalny smak.

  • Tradycyjna Wielkanoc

    Sernik, parzona baba, keks i mazurek. Smaki dzieciństwa cofają czas.

Przepisy na temat: baba pomaranczowa
  • Wielkanocna baba w wersji mini

    Tradycyjna baba wielkanocna gości na naszych stołach od lat.

  • Przedświąteczna szkoła bab

    Na świątecznym stole obowiązkowo musi pojawić się baba. Podajemy 10 przepisów na te pyszne wielkanocne wypieki.

  • Baba w cytrynowej polewie

    Aromatyczna i puszysta.

  • Wielkanoc

    Baba drożdżowa Składniki: 15 g drożdży, 175 g masła (plus masło do wysmarowania formy), 0,6 kg mąki, 7 żółtek, 70 g cukru pudru, 150 g mleka, 50 g rodzynek, 50 g skórki z pomarańczy(...) pomarańczową. Wysmaruj grubą warstwą masła formę na babę. Przełóż do niej ciasto tak, aby znalazło się dwa-trzy cm poniżej rantu. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy baba ostygnie, wyjmij ją...

  • Babka na winie

    Z czekoladą.

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    ...rodzynkami. Wylej na nie pasy obu polew i rozprowadź widelcem, aby powstał ciekawy wzorek. II. Baba parzona Za 18 zł: Składniki: ●50 dag mąki ●szkl. mleka ●5 żółtek ●6 dag drożdży ●15 dag...

Dyskusje na temat: baba pomaranczowa