• Informacje na temat:

    baba soczysta

Artykuły na temat: baba soczysta
  • ...w ‘raz, dwa , trzy, baba-jaga-pa-trzy’. Tylko na moje ‘trzy’ nic nie staje w miejscu. Cały świat dalej pędzi, pamiętając o pięciu porcjach warzyw, zapominając natomiast o dwudziestu pięciu dawkach...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...delikatnie różowa taramosalata czyli pasta z chleba lub ziemniaków oraz ikry z dorsza. Albo pasta z upieczonego w całości na grillu bakłażana (baba ganush) o lekko wędzonym, dymnym smaku. Na...

  • Za mało miłości

    Dobre małżeństwo. On nie ma kochanki. Nie pije, nie bywa agresywny. Mówi, że kocha. Ale ona uważa, że bardziej siebie niż ją. Sfrustrowana, raz zabiega o jego uwagę, to znów karze go za obojętność, którą czuje. Szukała wsparcia na forach, zaczęła pisać blog o samotności w związku. Wie, że takich spragnionych miłości kobiet jest wiele. Żyją ze swoimi partnerami pod jednym dachem jak współlokatorzy, a nie bliscy sobie ludzie. Anna napisała list do Michała. Niech przeczyta i przeżyje szok. Może...

  • Wielkanocny koszyczek Haribo

    Wielkanoc to w naszym kalendarzu jedno z najbardziej radosnych świąt, które kojarzy się z wesołym wiosennym nastrojem i budzącą się do życia przyrodą. To również czas pełen radości, związanej ze spędzaniem wolnego czasu z rodziną.

Przepisy na temat: baba soczysta
  • Nadaj puszystości swoim wielkanocnym wypiekom

    Jest kilka tradycyjnych dań, bez których nie wyobrażamy sobie wielkanocnego stołu. Z pewnością należy do nich baba wielkanocna nazywana dzisiaj po prostu babką. W Polsce tradycja jej wypieku sięga aż XVII wieku – pierwotnie wypiekano ją w stożkowej formie do ciasta i polewano lukrem, a na przestrzeni lat ewoluowała do dzisiejszego kształtu. Jak ze swoim wypiekiem wpisać się w tradycję...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    .... Lukier: Jak go rozsmarować? Aby łatwo poszło, trzeba robić to na jeszcze ciepłych babach. Szybka polewa: Słodką dekorację błyskawicznie zrobisz, ucierając szklankę cukru pudru z 3 łyżkami soku z cytryny. Ile ciasta do formy? Podczas pieczenia dobrze wyrobiona drożdżowa baba zdrowo rośnie. Dlatego ciastem napełnij foremkę do połowy. Gdy nie masz czasu: Świeże drożdże zastąp suchymi. Nie robi się...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...delikatnie różowa taramosalata czyli pasta z chleba lub ziemniaków oraz ikry z dorsza. Albo pasta z upieczonego w całości na grillu bakłażana (baba ganush) o lekko wędzonym, dymnym smaku. Na...