• Informacje na temat:

    baba wielkanocna ucierana

Artykuły na temat: baba wielkanocna ucierana
  • Składniki na 10 porcji: 30 dag mąki, 3 dag świeżych drożdży, 1 szklanka mleka, 3/4 kostki masła, 25 dag cukru pudru, 3 jajka, 1 białko, sok z 1 cytryny, aromat pomarańczowy, 1 opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczowej, tłuszcz, mąka do formy.

  • Wielkanocne delicje

    Pascha, parzona baba, ciasteczka zdobione jak pisanki to pracochłonne słodkości. Ale trud ich przygotowania wynagrodzi niepowtarzalny smak.

  • Wielkanoc pachnie drożdżowym

    Przed tygodniem odbyła się już siedemnasta edycja Konkursu Potraw Regionalnych "Stół Wielkanocny" ze "Śniadaniem Wielkanocnym", którego zadaniem jest promowanie wielkanocnych zwyczajów i tradycji.

  • Święto smaku

    .... Baba drożdżowa (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 2 godziny Poziom trudności: 3 Składniki: 500 g mąki pszennej, 70 g drożdży, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 100 g masła, 2 jaja...

  • Tradycyjna Wielkanoc

    Sernik, parzona baba, keks i mazurek. Smaki dzieciństwa cofają czas.

Przepisy na temat: baba wielkanocna ucierana