• Informacje na temat:

    babeczka faszerowana

Artykuły na temat: babeczka faszerowana
  • Składniki: 7 łyżek mąki pszennej, 130 g masła, 2 jajka, 5 pieczarek, sól, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki tartego sera żółtego, bułka tarta, natka pietruszki, oliwa z oliwek

  • Składniki: 7 łyżek mąki pszennej, 130 g masła, 2 jajka, 5 pieczarek, sól, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki tartego sera żółtego, bułka tarta, natka pietruszki, oliwa z oliwek

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Składniki: 25 dag masła, po 30 dag mąki i wędzonej makreli, sól, pieprz, kilka zielonych oliwek faszerowanych papryką, 1 cytryna, koperek.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    Doceniamy ich smak, stosujemy je jako dodatek do potraw, ale pieczarki mają wiele innych zalet. Powinnyśmy je jeść dla zdrowia!

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Cebulowe frykasy

    Cebula faszerowana Składniki: 4 bardzo duże cebule, 30 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 jajko, 1 kajzerka, 1 marchewka, pół pęczka natki pietruszki, 2 szklanki bulionu warzywnego, 4 plasterki(...) 3/4 wysokości. Jajka miksujemy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Zalewamy nimi cebulę w babeczkach, na każdej układamy plasterek boczku i zapiekamy 15-20 minut w piekarniku...

  • Cebula w roli głównej

    ...napełnij przygotowanym farszem. Wstaw do piekarnika, piecz 20-30min. Podawaj na ciepło lub zimno. Cebula faszerowana mięsem Składniki na 8 sztuk: 8 dużych żółtych cebul, 1 łyżka koncentratu...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Opasły Tom, wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau.

  • Obiad dobrze przemyślany

    Indycza pierś faszerowana pieczarkami Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji 1. W mięsie wytnij...

Przepisy na temat: babeczka faszerowana