• Informacje na temat:

    babeczka z jabłkiem

Artykuły na temat: babeczka z jabłkiem
  • Skład na 12 sztuk: po szklance płatków owsianych błyskawicznych i otrąb owsianych, po szklance mleka i mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu, po 1/3 szklanki cukru pudru i oleju, po 1/2 szklanki rodzynek i suszonej żurawiny, 2 jajka, 1 jabłko, 1 gruszka, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, sól.

  • Składniki:  4 jabłka średniej wielkości z miękkim miąższem  1 puszka masy orzechowej z kawałkami orzeszków  polewa i dekoracja mleczna  rodzynki (opcjonalnie)  herbatniki (opcjonalnie).

  • Składniki na 8-10 sztuk: Na ciasto: 4 jajka, ¾ szklanki cukru, 1 łyżka gorącej wody, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Ponadto: 4-5 małych jabłek, 2 i ¼ szklanki wody, 10 dag cukru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 1-2 łyżki masła, 3-4 łyżki bułki tartej, cukier puder, płatki migdałowa;

  • Składniki na około 20 sztuk. Na nadzienie (mincemeat): 5 dag brązowego cukru, 60 ml słodkiego lub półsłodkiego czerwonego wina, 30 dag świeżej żurawiny lub startego kwaśnego jabłka, po 1 łyżeczce cynamonu i imbiru, 1 łyżeczki zmielonych goździków, 15 dag rodzynek, 3 dag suszonej żurawiny, drobno otarta skórka i sok z mandarynki, 25 ml brandy lub rumu, aromat migdałowy i waniliowy, 2 łyżki miodu. Na ciasto: 24 dag mąki pszennej, 6 dag smalcu, 6 dag masła, sok z 1 pomarańczy, szczypta soli.

  • 1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody oczyszczonej, 3 łyżeczki cynamonu, szczypta soli, 10 dag drob nego brązowego cukru, 3 jajka, pół szklanki oleju słonecznikowego, 3/4 szklanki purée z dyni, jabłko, pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich, pół szklanki mleka.

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...tarce. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 125 g cukru. Jajka roztrzepać z mlekiem, utartym jabłkiem i olejem. Dodać mąkę, krótko wyrobić. Odłożyć 1-2 łyżki orzechów, resztę wmieszać do ciasta...

  • 1 i 2/3 szklanki mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka płatków owsianych, 3/4 szklanki brązowego cukru, 3/4 łyżeczki cynamonu, 2 jabłka i dojrzały banan, rozgnieciony, 1/3 szklanki oleju, jajko, 3/4 szklanki maślanki, 2 łyżeczki cukru pudru.

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Zgodnie z tradycją w czasie karnawału bawimy się i ucztujemy bez ograniczeń. W tym okresie także chętniej niż zwykle zapraszamy przyjaciół do siebie na wspólne przyjęcia. Przygotowując domową imprezę, powinniśmy pamiętać o przyrządzeniu pysznego menu, które uświetni każde karnawałowe spotkanie. Do wypróbowania przepisów na wyśmienite przekąski, które zachwycą naszych gości, zachęca marka WINIARY.

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Zgodnie z tradycją w czasie karnawału bawimy się i ucztujemy bez ograniczeń. W tym okresie także chętniej niż zwykle zapraszamy przyjaciół do siebie na wspólne przyjęcia. Przygotowując domową imprezę, powinniśmy pamiętać o przyrządzeniu pysznego menu, które uświetni każde karnawałowe spotkanie. Do wypróbowania przepisów na wyśmienite przekąski, które zachwycą naszych gości, zachęca marka WINIARY.

  • Marchew to nie tylko baza do surówek, jarzynek lub składnik włoszczyzny do zupy. Można z niej wyczarować mnóstwo superdań, także na słodko.

Przepisy na temat: babeczka z jabłkiem
  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    ...tarce. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 125 g cukru. Jajka roztrzepać z mlekiem, utartym jabłkiem i olejem. Dodać mąkę, krótko wyrobić. Odłożyć 1-2 łyżki orzechów, resztę wmieszać do ciasta...

  • Muffiny jabłkowo - bananowe

    Takie śniadanie polubi każdy!

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...z warzywami i jabłkiem dopraw na pikantnie solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko. Mocno podgrzej. Rozlej do miseczek. Każdą porcję posyp pestkami słonecznika...

  • Bezglutenowe hot cross buns

    Tradycyjne bułeczki pieczone przez Brytyjczyków w okresie Wielkanocy. Będąc w Londynie, miałam okazję spałaszować bezglutenową hot cross bun, która choć o nie najlepszym składzie, smakowała wyśmienicie. Tak oto zrodził się pomysł przygotowania wersji domowej - opowiada Weronika Madejska w książce "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem".