• Informacje na temat:

    babka kokosowa z kakaem

Artykuły na temat: babka kokosowa z kakaem
  • Składniki na 16 porcji: 1 szklanka mąki, 3/4 szklanki drobnego cukru, 20 dag margaryny do pieczenia, 4 jajka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 10 dag mlecznej czekolady, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli, tłuszcz i bułka tarta do formy, 1 opakowanie polewy czekoladowej.

  • Składniki na 10 porcji: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej, 3/4 szkl. cukru, 5 łyżek majonezu, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3,5 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki kakao, 2 łyżki mleka, tłuszcz i tarta bułka do formy. Do dekoracji: 1 op. białego lukru, 1 szkl. wiśni bez pestek, 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, grubo posiekane pistacje.

  • Babki godne cesarza!

    O wyjątkowości kuchni austriackiej decyduje m.in. fakt, że składają się na nią wpływy różnych kultur. Jednak nie zawsze wiadomo, z jakiego kraju wywodzi się dana potrawa. Nie inaczej jest z babką, znaną w Austrii pod nazwą Gugelhupf.

  • Kinga Paruzel: Mleko kokosowe i ryżowe

    ..., kierunku Food Design, poznaliśmy w pierwszej polskiej edycji znanego na całym świecie kulinarnego show MasterChef, w którym dotarła do finału. Jest autorką popularnego bloga "Ale Babka i robi to co...

  • Babka na medal

    Babka gotowana Składniki na 12 porcji: po szklance mąki ziemniaczanej i pszennej, szklanka cukru, kostka margaryny, łyżka stołowa proszku do pieczenia, 4 duże jajka lub 6 małych, 20 ml spirytusu(...) kolejnych składników powinno upłynąć 30 minut. Przygotowanie: 90 minut Porcja: 272 kilokalorii Babka marmurkowa Składniki na 10 porcji: tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady, 12 dag miękkiego masła...

  • Dorota Świątkowska „Moje wypieki na 4 pory roku”

    Najsłodsza blogerka kulinarna, Dorota Świątkowska, powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. „Moje wypieki na 4 pory roku” wydane przez Egmont to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. To już piąty tytuł w kolekcji autorki bloga mojewypieki.com.

  • Moje wypieki na 4 pory roku, Dorota Świątkowska

    Najsłodsza blogerka kulinarna, Dorota Świątkowska, powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. „Moje wypieki na 4 pory roku” wydane przez Egmont to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. To już piąty tytuł w kolekcji autorki bloga mojewypieki.com. Książka dostępna w księgarniach Empik na terenie całego kraju oraz na stronie Egmont.pl

  • Ciasta z kokosem

    ...lukrować Pierniczki i inne mniejsze ciasteczka po upieczeniu można zamrozić, ale wtedy nie pokrywamy ich lukrem. Lukrujemy je dopiero po rozmrożeniu. Babka kokosanka Składniki na 20 porcji: 250 ml(...) (fantazyjnie) najpierw białą, następnie ciemną polewą. Odstawić na niecałą godzinę, aby polewy stężały. Rolada limonkowo-kokosowa Składniki na 15 porcji: 4 jajka, 4 limonki, 22,5 dag cukru, 12,5 dag mąki...

  • Przepis na życie

    ...o talerz”. – Próbuję przepis po przepisie. Niektóre są zbyt lakonicznie: „wstawić do ciepłego piekarnika i piec na oko”, żeby je wykorzystać. Inne, jak babka ziemniaczana, karp na niebiesko i tort...