• Informacje na temat:

    bardzo łatwa zupa prosta

Artykuły na temat: bardzo łatwa zupa prosta
  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...szynce – zrób jajecznicę na obsmażonych, pokrojonych parówkach! Smakuje równie dobrze, a pociechy nie będą szukać w mięsie żyłek czy skórek. 10. Na patyczkach Oto bardzo prosta do zrobienia(...)! 2. Prosta tarta Zamiast wielu dodatków – same parówki na spodzie z kruchego ciasta! Taką wytrawną tartę przygotujesz raz-dwa. To ciekawy, prosty pomysł na smaczną i sycącą przekąskę, jeśli np...

  • 10 łatwych potraw z ziemniaków

    Szybkie, proste, tanie i bardzo smaczne dania z ziemniaków, które przygotujesz w pół godziny!

  • Wyrusz w kulinarną podróż  z nową linią zup Kuchnia Świata WINIARY!

    Zupa Cebulowa francuska Kuchnia Świata WINIARY – dzięki unikalnej kompozycji składników z łatwością przygotujesz aromatyczną zupę cebulową, która z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Mieszanka wyjątkowych składników z dodatkiem tymianku doda zupie cebulowej niepowtarzalnego smaku. Zupa Tajska Kuchnia Świata WINIARY – to idealne połączenie imbiru, papryczki chilli i kolendry...

  • To danie to mój pomysł przedimprezowy ;D Danie jest bardzo proste, jedyny problem to sama dynia której miąższ trzeba rozdzielić od pestek. Poza tym jest banalnie łatwe . Polecam...

  • Używasz masła? 5 błędów, których możesz uniknąć!

    ..., podczas przygotowywania zasmażki należy pamiętać o następujących zasadach: Pracujemy na bardzo małym ogniu - bo zarówno mąka jak i masło bardzo łatwo się przypalają. Nieustannie mieszamy, aby...

  • 20 sposobów, żeby przestać podjadać

    ...mniej! Żuj gumę do żucia nie dłużej niż 5-10 min Dłuższe żucie gumy (choćby przez 20 min), może zwiększyć produkcję soków żołądkowych i poczujesz się bardzo głodna! Zrezygnuj ze zbyt mocnej...

  • Abecadło dobrej formy

    ..., pozyskiwanego z buraków, jest bardzo zdrowy. Uzyskiwany z kory brzozy, fachowo nazywany jest ksylitolem. Zawiera stosunkowo mało kalorii - ok. 240 kcal w 100 g, czyli 2-krotnie mniej niż zwykły cukier(...) działają już krótkie, miłe "pogawędki", np. z sąsiadami. Jęczmienny koktajl Napoje ze sproszkowanego jęczmienia stały się ostatnio bardzo popularne. Wysuszone, rozdrobnione źdźbła rozpuszczone...

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    Propagatorka zdrowego odżywiania i kreatorka smaków, które niejednego mogą zaskoczyć. Twardo stąpa po ziemi, choć nie brak jej entuzjazmu i pasji, by spełniać się w roli kochającej mamy. O tym, jak spędzać więcej czasu z przyjaciółmi i sprawić, by w oczach ukochanego pojawił się żar namiętności, rozmawiam z Moniką Mrozowską, aktorką i autorką książek z bardzo smacznymi przepisami.

  • Zielona kuchnia

    ...bardzo dużo, ale te najlepsze to smaki z dzieciństwa. Gdyby ktoś zapytał mnie "Co najlepszego jadłeś w życiu?", to wymienię kilka potraw, ale one wszystkie są związane właśnie z tym okresem. Myślę, że(...) substancji odżywczych. Dodatkowo takie zestawy bardzo rzadko się powtarzają i są oparte o świeże i sezonowe jedzenie, pochodzące z naturalnych upraw. "Dietetyczny" - dla większości mężczyzn oznacza...

  • Rzęsy na opak

    ...siedemnaście lat, pieluch mi nie zmie­niasz - odparował. - Co jest do jedzenia? Mama, która bardzo nas kocha, pokręciła tylko głową. Nalała do talerza zupę i postawiła na stole. Mateusz zaczął pochłaniać...

Przepisy na temat: bardzo łatwa zupa prosta
  • Chcesz przyrządzić dynię? Sprawdź, którą wybrać

    ..., gotowania na parze. Piżmowa Ma charakterystyczny gruszkowaty kształt, bladożółtą skórkę i jasnopomarańczowy miąższ o słodkim, lekko orzechowym smaku. Jej skórka jest bardzo cienka, dzięki czemu dynię łatwo się obiera. Wyśmienita jest pieczona, faszerowana, sprawdza się też w zupach i gulaszach. Śmiało można jej używać do słodkich wypieków. Bezłupinowa Ma żółtozieloną skórkę, owalny kształt oraz...

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Tarta z cukinią, kabaczkiem i kozim serem Oj, ta tarta jest grzechu warta! Szczególnie jeśli, podobnie jak ja, jesteś fanem grillowanych warzyw. Cukinia i kabaczek to małżeństwo bardzo zgodne(...), będziesz musiał się też podzielić przepisem. Niebanalna, prosta i pyszna! Składniki (dla 2 osób): 2 kawałki filetu z łososia po 150 g 250 g roszponki (lub innej dowolnie wybranej sałaty) 1 mała...

  • Parmezan - król włoskiej kuchni i źródło zdrowia

    Parmigiano Reggiano, produkowany w rejonie Parmy od około XII wieku to jeden z najzdrowszych serów na świecie. Jest produktem chronionym, posiadającym liczne certyfikaty. Włosi bardzo bronią tego(...) świecie jest zaś bardzo dużo i wywołują protesty włoskich rolników i producentów. Jednym z przykładów jest ser o nazwie "parmesan", sprzedawany w wielu krajach, jako włoski. Dla Włochów parmezan to...

  • Smaki Litwy

    ...grzybów w Oranach. Niektóre z potraw są dobrze znane w Polsce, np. chłodnik litewski, który jest chętnie jedzony podczas upałów. Podawana na zimno zupa przygotowywana jest na bazie botwinki z dodatkami(...), w zależności od regionu mogą być podawane np. z sosem grzybowym czy żmudzkim kastinysem. Kindziuk, to bardzo twarda, dojrzewająca kiełbasa o charakterystycznym kwaskowym smaku zwana na Litwie kindzukas lub...

  • Idealny sposób na chandrę i smukłą talię

    ..."Zupa to cud w misce dla osób, które chcą schudnąć" - przekonuje Fiona Kirk, autorka bestsellerowych poradników dietetycznych. To lekkie, ale sycące danie, to również zastrzyk wielu wartościowych składników, potrzebnych szczególnie jesienią i zimą.

  • Mule

    Te niewielkie małże wprost zachwycają delikatnością smaku. Francuskie moules, holenderskie mosselen czy hiszpańskie mejillones mogą być podstawą bardzo prostych, a przy tym wykwintnych dań.

  • Nowalijki na talerzu

    ...serem albo nalaną na kostki pokrojonej mozarelli. Pyszna jest także bez dodatku sera. Zupa z... rzeżuchy Prosta do wykonania i bardzo smaczna jest też zupa z rzeżuchy. To wdzięczna zielenina, bo(...) odrobina soli i pieprzu - i już danie na gorący dzień gotowe. Świetnie sprawdzi się na pikniku. Zupa z... sałaty Mało kto wie, że do przyrządzenia wiosennej, lekkiej zupy można wykorzystać liście...

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...esencjonalnego, aromatycznego rosołu o głębokim smaku to nie taka prosta sztuka. Jak zrobić ten idealny? Czas wypróbować  przepisy na znakomity rosół ! Tak więc garnki w dłoń - zapraszamy do gotowania! Sztuka gotowania rosołu Rosół to bardzo wiekowa potrawa, przez lata zmieniana i urozmaicana. Ciągłe eksperymenty smakoszy zaowocowały niezwykle apetyczną zupą, niejako tworzącą smaki naszego...

  • Smaki Litwy

    ...majeranek, do smaku. W oryginalnym litewskim przepisie do ciasta na cepeliny nie dodaje się mąki, ani jajek.     Kindziuk , to bardzo twarda, dojrzewająca kiełbasa o charakterystycznym kwaskowym smaku zwana na Litwie kindzukas lub skilandis. Najbardziej znany region, gdzie wyrabia się tę kiełbasę to Auksztota. Wysoka zawartość mięsa bardzo dobrej jakości i minimalna wody znacząco wpływa na...

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    Z pozoru trudne w przygotowaniu, przy odrobinie wysiłku, mogą być popisowym daniem każdej gospodyni. Zarówno goście jak i gospodarze z pewnością będą zachwyceni. Ponadto kuchnia chińska jest bardzo(...) dania i pozostawienie małej, niezjedzonej ilości w miseczce. Dodatkowym elementem posiłku jest alkohol. Nie jest on bardzo popularny, dlatego istnieje przeświadczenie, że Chińczycy nie piją. Nie jest ono...