• Informacje na temat:

    barszcz ukrainskim

Artykuły na temat: barszcz ukrainskim
  • Barszcz ukraiński

    Przygotowanie: Żeberka umyj, zalej wodą, doprowadź do wrzenia i zbierz szum. Zmniejsz ogień i gotuj z liśćmi laurowymi i zielem angielskim przez godzinę....

  • Barszcz ukraiński

    Tradycyjny przepis.

  • ...czasie dodaj pokrojoną fasolkę szparagową. Gotuj razem jeszcze 5-8 minut. Odcedź ugotowaną białą fasolę i dodaj do barszczu. 4 Zupę gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj 2 posiekane ząbki czosnku. Barszcz zabiel...

  • Składniki: ●5 młodych buraków ●1/3 kapusty ●4 ziemniaki ●2 marchewki ●2 pietruszki ●1/2 selera ●por (biała część) ●2 pomidory ●garść fasolki szparagowej ●4 ząbki czosnku ●6 szklanek bulionu z warzyw (lub rosołu) ●szklanka śmietanki 12 proc. (opcjonalnie) ●2 łyżki masła ●sok z cytryny ●sól, pieprz, cukier

  • ...prawie miękkie, dorzuć poszatkowaną kapustę i przyprawy. ❺ Zabiel barszcz śmietaną wymieszaną z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Zagęść mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie. Czas przygotowania: 55 min...

  • Barszcz ukraiński

    ...i częścią śmietany. Wlej do zupy i zagotuj. 5. Rozlej barszcz na talerze i dodaj po łyżce śmietany.

  • .... Podsmaż włoszczyznę z kapustą. Dodaj borowiki. Przełóż do wywaru. Gotuj 15–20 minut. Dołóż buraki i fasolę. Barszcz przypraw solą, pieprzem, cukrem i roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj jeszcze 5 minut...

  • ...15 minut. Obierz i pokrój ziemniaki, Ugotuj w oddzielnym naczyniu. Odlej wodę, przełóż ziemniaki do barszczu, wsyp posiekany szczypiorek, przypraw czosnkiem. Możesz dodać pokrojone mięso z kurczaka...

  • Składniki na 6 porcji: • po 10 dag: buraków, marchewki, selera, ziemniaków, pora, włoskiej kapusty • 10 dag wędzonego boczku • 1,5 l wywaru mięsnego • sól • pieprz • listek laurowy • śmietana 18% • łyżka mąki pszennej • 3 łyżki masła.

  • Składniki na 4-5 porcji: 20 dag  białej fasoli, 2 l bulionu warzywnego lub drobiowego, 50 dag buraków, 2 marchewki, 1 pietruszka, mały kawałek selera, ćwiartka kapusty włoskiej lub białej, 1 cebula, 2 listki laurowe, 2-3 ziarenka ziela angielskiego, 3-4 średnie ziemniaki, 2 łyżki octu winnego, 10 dag koncentratu pomidorowego, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, cukier, sól, pieprz, 3-4 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki.

Wideo na temat: barszcz ukrainskim
  • Przepis na barszcz ukraiński

    Barszcz ukraiński to narodowe danie Ukrainy, które często pojawia się również w Rosji, Polsce, na Białorusi, a także w innych zakątkach świata. Gęsta, z dodatkiem wielu warzywnych składników, zrobiona na mocnym, mięsnym bulionie, podana ze śmietaną zupa to sycąca propozycja na obiad, która smakuje doskonale o każdej porze roku. Sekretem udanego barszczu ukraińskiego są nie tylko dobrze dobrane

  • Barszcz ukraiński

    Pożywna zupa idealna na zimowy obiad.

Przepisy na temat: barszcz ukrainskim
  • Barszcz ukraiński z czosnkiem

    Pyszna zupa na chłodny dzień

  • Lekki barszczyk  ukraiński

    ...(gdyby zupa była zbyt gęsta, dolej gorącej wody). Barszcz przypraw solą, pierzem, cukrem i roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania zupę wymieszaj z koncentratem i ew. przypraw do smaku. Przed podaniem barszcz możesz posypać siekaną natką pietruszki.

  • Barszczyk w najsmaczniejszych wersjach

    .... Gotuj ok. 20 minut. Po 10 minutach wrzuć kapustę, ziemniaki i buraki.  2. Barszcz wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pierzem, cukrem i roztartym czosnkiem. Gotuj ok. 10 min. Ew. udekoruj ziołami...

Dyskusje na temat: barszcz ukrainskim
  • Re: Barszcz ukraiński

    zaden opis nie ma nic wspolnego z oryginalnym barszczem ukrainskim. No moze troszke. zeby ugotowac barszcz ukrainski trzeba wzorowac sie na starym ukrainskim sposobie przygotowania tej potrawy bo tradycyjnie przygotowany barszcz ukrainski to potrawa a nie zwykla jakas tam zupa. takie dowolne wariacje tej potrawy to jakby ze slynnego polskiego bigosu zrobic bigos "modyfikowany np z wolowiny i bez

  • Re: przyszłam, ale

    O Damo... barszcz ukrainski... ja calkiem powaznie smietane z odrobina maki... a jak chcesz zasmazke to dawaj. Zasmażka jest dobra na wszystko. Tylko nie jogurt... za z frakcji smietanowej. Jogurtowi w barszczu ukrainskim mowie NIE. A grochowka to juz insza inszosc:))***