• Informacje na temat:

    barszcz z buraków bez skórki

Artykuły na temat: barszcz z buraków bez skórki
  • ...}}--> Sałatkę przygotujesz zaledwie w 15 minut, jeśli użyjesz gotowanych, sprzedawanych w foliowych woreczkach buraków oraz fasolki z puszki. Możesz także użyć warzyw z robionego na obiad barszczu(...)1. Fasolkę włóż do miski, zalej wodą i odstaw na 8-12 godzin do napęcznienia (najlepiej na całą noc). Po tym czasie odlej wodę, a fasolkę przełóż do garnka. Zalej świeżą wodą. Gotuj bez dodatku...

  • Barszcz, rosół i krupnik - tradycyjne polskie zupy

    Czysty barszcz ze śliwkami Składniki: - 70 dag buraków, - 10 dag suszonych śliwek bez pestek, - 4 szklanki przegotowanej wody, - 2 szklanki soku z...

  • ​Dania z grilla. Sałatka z grillowanym burakiem i serem kozim

    ...i zawinięte w folię są dużo słodsze i lepiej zachowują kolor. Po ugotowaniu lub upieczeniu należy je obrać, wówczas miąższ można przetrzeć i wykorzystać do sałatki albo na barszcz. Buraki zawierają ok(...) wydzielają się z nich niebezpieczne dla zdrowia substancje, które kumulują się w przygotowywanych potrawach. Mięsa należy grillować na tackach aluminiowych lub folii...

  • Atmosfera Gwiazdki i smak świątecznych potraw to zazwyczaj jedne z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Warto więc, by nawet niemowlę mogło zjeść odrobinę barszczu czy rybki. Podpowiadamy, jak przyrządzić tradycyjne potrawy dla malca.

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Jak botwinka wpływa na nasze zdrowie?

    Nie tylko polecana w kuchni, ale również dla twojej skóry i organizmu. Te małe listki buraków ćwikłowych potrafią zdziałać cuda. Jakie? Zaraz się przekonasz.

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Gotowanie to ich pasja! Ale świąt Bożego Narodzenia nie wyobrażają sobie bez tradycyjnych polskich dań, bez wspomnień i rodzinnych rozmów pełnych ciepła i miłości.

  • Zdrowy ferment

    W czasach bez supermarketów kiszenie było jedną z metod konserwacji żywności. Dziś powraca w wielkim stylu. Dlaczego? Aleksander Baron, szef kuchni, autor książki "Kiszonki i fermentacje", jest(...) pochodzi. Kiszenie to fascynujące doświadczenie kulinarne. Warto kisić nie tylko ogórki czy kapustę, ale także obowiązkowo robić zakwas na barszcz czerwony czy żurek. Według obiegowej opinii do...

  • Lekkie zupy warzywne

    ..., podawać. Barszcz czerwony z fasolą Składniki na 4 porcje: 30 dag fasoli piękny jaś, 4 buraki, 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, ewentualnie koncentrat z buraków, sok(...), często mieszając. Dodać pozostałe warzywa. Całość jeszcze chwilkę smażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Jeśli mamy pomidory w puszce - rozdrobnić. Warzywa zalać wodą (ok. 1,5-2 litra...

  • Wymarzona Wigilia

    Barszcz z uszkami Składniki na 4-6 porcji: Na barszcz:  60 dag buraków, włoszczyzna, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1-2 liście laurowe, 2 łyżki koncentratu buraczanego, ziarna pieprzu. Na uszka(...). Ugotować. Barszcz wlewać do talerzy, włożyć po kilka uszek. Groch z kapustą Składniki na 4 porcje:   60 dag kiszonej kapusty, 20 dag łuskanego grochu (w całości), 2 małe cebule, 3 łyżki oleju...

Przepisy na temat: barszcz z buraków bez skórki
  • Barszczyk czerwony na Wigilię? Już teraz zrób zakwas

    Rubinowoczerwonego, aromatycznego barszczu nie może zabraknąć na wigilijnym stole. By jednak zachwycał głębią smaku, już teraz trzeba poczynić starania i zrobić zakwas. Naprawdę warto!

  • Jaką zupę pani lubi?

    Obiad bez zupy nie istnieje. To prawda leżąca u podstaw domowej gastronomii. Dziś nasze propozycje tego dania.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...masła ●kremówka ●trybula ●cytryna ●bulion ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone(...) przygotowania: Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone ziemniaki. Odcedź. Masło zasmaż z mąką. Dolej wywar, śmietanę. Ugotuj...