• Informacje na temat:

    beza makowa

Artykuły na temat: beza makowa
  • Składniki: • 2 łyżki masła • 2 łyżki bułki tartej • 2 szklanki mąki • pół łyżeczki proszku do pieczenia • 25 dag masła • 4 żółtka • 6 białek • 2 szklanki cukru • masa makowa z puszki .

  • Zafascynowana piankami Szusanii

    Slowo sie wczoraj rzeklo pod piankami lub bezami mojej Przyjaciolki Szusanii, ktora wielce utalentowana kulinarnie jest. Ja bezy tez pieklam ale ostatnimi...

  • Ciasta w dobrym stylu

    Na eleganckie podwieczorki.

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...i eksperymentują w kuchni? - Polacy lubią jeść, biesiadować, smakować. Gdyby nie lubili nowych smaków, nie mielibyśmy tylu wspaniałych restauracji z niezwykle utalentowanymi szefami kuchni. Wojciech Amaro(...) pewnie się pojawi. Do tego prosta tarta makowa z bezą i wiśniami (dużo łatwiejsza niż drożdżowy makowiec - zawijaniec). Kocham Boże Narodzenie, nie tylko za atmosferę, ale także dlatego, że to...

  • Serowe pyszności

    Seromakowiec Składniki: 1,5 szklanki mąki, żółtko, pół kostki margaryny, pół szklanki cukru pudru. Masa makowa: 500 g maku, białko z 1 jajka, 2 jajka, szklanka cukru pudru l aromat waniliowy, 2 łyżki bułki tartej. Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera, 5 jajek, 1/2 kostki masła, szklanka cukru pudru. Przygotowanie: Składniki na ciasto wymieszaj, zagnieć i włóż w folii do lodówki na 25

  • Potrawy wigilijne inaczej

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Renesans czerwonej porzeczki

    Niedoceniana i zapomniana porzeczka ma wspaniałe właściwości anti-aging.

  • Podwójna słodycz

    Rewelacyjny smak, niepowtarzalny aromat i zadowolenie gości - oto korzyści płynące z łączenia ciast.

  • Smacznych świąt

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

Przepisy na temat: beza makowa
  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...beza urośnie również na boki podczas pieczenia.  Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Dodać stopniowo cukier. Powinna powstać gęsta i błyszcząca piana bezowa. Dodać sok z cytryny i ubić. Na końcu delikatnie wmieszać przesianą skrobię. Masę bezową przełożyć na narysowane koła, wyrównać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 st. C. Włożyć do niego obie przygotowane blachy z bezami i natychmiast...

  • Renesans czerwonej porzeczki

    Niedoceniana i zapomniana porzeczka ma wspaniałe właściwości anti-aging.