• Informacje na temat:

    biała polewa czekoladowa na ciasto

Artykuły na temat: biała polewa czekoladowa na ciasto
  • Składniki: 25 dag masła, 15 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 4 jajka, 25 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2–3 łyżki kakao, 3 łyżki mleka, 2/3 szkl. posiekanych orzechów laskowych, biała polewa czekoladowa albo lukier do dekoracji, tłuszcz do foremki...

  • Ciasto: 250 g mąki pszennej, 2/5 kostki do pieczenia - 100 g, 50 g cukru pudru, 2 żółtka, 1 torebka cukru wanilinowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa serowa: 800 g twarogu sernikowego(...) g śmietanki 30 proc., 1/5 kostki do pieczenia (50 g), 1 polewa z białej czekolady.

  • ...1 Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek i sól. Wbij jajka, wlej kefir i masło, wymieszaj wszystko łyżką. Połam 15 dag czekolady, dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciasto odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. 2 Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nakładaj masę do 3/4 wysokości. Piecz przez 20 minut w 180°C. 5 dag czekolady rozpuść w mleku, polej...

  • ...przygotowane ciasto, rozprowadź na całej długości. Posyp cukierkami toffi, wciskając je lekko do środka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175º C. Piecz ok. 50 minut. Gotowe ciasto studź(...) oblej zimne ciasto. Przed podaniem ciasta polewę udekoruj cukierkami toffi oraz pralinkami. Czekoladowe ciasto pokrój na porcje. Podawaj z miodem lub konfiturą. Czas przygotowania: 75 min...

  • Składniki na 12 porcji: 1 kg kwaskowych jabłek, 1 op. galaretki cytrynowej, 3 jajka, 1/2 szkl. cukru, 1/2 szkl. mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Do polewy: n3 łyżki likieru kawowego n2 mleczne polewy czekoladowe n1 biała polewa czekoladowa...

  • Białe reniferki

    Składniki na 20 sztuk: szklanka i 3 łyżki mąki, 5 łyżek cukru pudru, 3/4 kostki masła, jajko. Wykończenie: gotowa biała polewa czekoladowa (ok. 100 g), kolorowe okrągłe cukiereczki (lentilki), słone precelki.

  • ...wodnej. Powoli wlej espresso i dokładnie wymieszaj. Udekoruj ciasto i odstaw, by polewa stężała. Ozdób migdałami. Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.

  • ...ciasto. Na jasną warstwę łyżką nałóż porcje ciasta z makiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 50 minut. Gotowe ciasto wystudź. Następnie oblej stopioną polewą...

  • Składniki na 12 sztuk: na ciasto: 225 g mąki pszennej, 25 g kakao, 150 g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 2 jajka, 300 ml kwaśnej śmietany 18 proc., 85 g masła lub margaryny, 50 g gorzkiej czekolady, 50 g białej czekolady. Na polewę: 100 g ciemnej czekolady, 50 g białej czekolady, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc.

  • ...1. W garnku zagotuj wodę z margaryną. Wsyp mąkę. Mieszając, gotuj, aż masa zbije się w kulę i zacznie odstawać od ścianek garnka. Zdejmij ją wtedy z ognia. Wystudź. Do zimnej masy ptysiowej domieszaj kolejno jajka. Wsyp proszek do pieczenia i utrzyj mikserem na jednolite, gładkie ciasto. 2. Blachę wyłóż pergaminem. Wyciśnij na nią 12 cienkich, podłużnych ciastek. Piecz je ok. 15 minut...

Przepisy na temat: biała polewa czekoladowa na ciasto
  • Babeczki z polewą czekoladową

    ...łyżką. Połam 15 dag czekolady, dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciasto odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. 2. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nakładaj masę do 3/4 wysokości. Piecz przez 20 minut w 180

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • Kontrastowe ciasta

    ...niej ziarenka z laski wanilii. Wystudzone ciasto układamy na paterze lub dużym talerzu, polewamy przestudzoną polewą. Wierzch wykładamy owocami: winogronami, figami i listkami mięty oraz płatkami(...)Ciasto zebra Sposób przygotowania Ciasto zebra spełnia wszystkie wymogi dobrego deseru: jest przepyszne, ładnie wygląda i jest proste w przygotowaniu! Mieszankę do domowego wypieku ciasta...

  • Keks ananasowy w polewie

    ...posmaruj Kostką do pieczenia Kasia. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej ciasto. Keks piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Gotowe ciasto ostrożnie wyjmij z formy, wystudź. Oblej...

  • Pierogi czekoladowe z jabłkiem i serem według Bosackiej

    ...drobno siekamy, drugą zostawiamy na polewę. Do miski przez praskę przeciskamy ser, dodajemy do niego ostudzone jabłka i posiekaną czekoladę. Z mąki, wody i kakao zagniatamy ciasto, dodajemy olej...

  • Muffiny czekoladowe

    ...: mleczna, gorzka, biała), szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, jajko łyżeczka ekstraktu waniliowego; do dekoracji np. bita śmietana, czekoladowe okrągłe cukierki Sposób przygotowania(...) wymieszaj. Gotowe ciasto ponakładaj do papilotek umieszczonych w formie do muffin (lub do formy silikonowej) – wygodnie to zrobić np. łyżką do lodów. Foremki napełnij do 2/3 wysokości (wierzch możesz...

  • Mazurek czekoladowy

    Składniki na 20 porcji: - 1 i1/2 szklanki mąki, - 1/2 szklanki cukru pudru, - kostka masła, - 2 żółtka, - 5 dag mielonych migdałów, Polewa: - gotowa polewa z gorzkiej i z białej czekolady(...) siekając nożem, następnie wyrób ręcznie gładkie ciasto. Ochładzaj 30 minut. 2. Ciasto rozwałkuj na placek grubości 2 cm. Ułóż w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika 200 st. C. Upiecz na złoto...

  • Francuskie poduszeczki w czekoladzie

    Ciasto francuskie wyjmij na blat i pozostaw, by rozmroziło się w temperaturze pokojowej.

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    .... Dobrze wyrobić. Gdy ciasto będzie gładkie, i lśniące, dodać spirytus i stopione masło. Wyrabiać dalej, aż na cieście pokażą się pęcherzyki powietrza. Uwaga: ciasto powinno być dość luźne. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Stopić smalec i olej. Kiedy ciasto w misce wyrośnie, wyłożyć je na stolnicę, oprószyć mąką i rozwałkować na gruby placek. Szklanką wykrawać...

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    ...4 płatki żelatyny (lub 4 płaskie łyżeczki), biała polewa czekoladowa Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z połową cukru kryształu. Białka ubij na sztywną pianę z resztą cukru. Połącz masy, delikatnie wmieszaj mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w temp. 180 st. ok. 12 minut. Ciasto przełóż na wilgotną ściereczkę i razem z nią zroluj. 2. Porzeczki opłucz, osącz...

Dyskusje na temat: biała polewa czekoladowa na ciasto
  • Re: polewa czekoladowa

    Najlepsza do ciast jest polewa gotowa z Dr. Oetkera. Zanurza się torebkę we wrzątku na kilka minut i polewa ciasto, ładnie zastyga i jest bardzo dobra w smaku. Jest ich kilka rodzai m. in. biała, deserowa, mleczna. Ja zawsze ich używam do dekoracji moich ciast.