• Informacje na temat:

    biszkopt i kruszonka 3

Artykuły na temat: biszkopt i kruszonka 3
  • Składniki na 10 porcji: 80 dag brzoskwiń z zalewy, 1,5 opakowania śmietany kremówki 33%, 3 jajka, pół szklanki drobnego cukru, 25 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag obranych posiekanych migdałów. Na kruszonkę: 80 g mielonego maku (może być gotowy, z puszki), 4 łyżki cukru, 3 łyżki pokruszonych drobno biszkoptów, 4 łyżki masła.

  • Trzy świąteczne serniki

    ...biszkoptów, puszka brzoskwiń lub moreli w słodkiej zalewie, galaretka owocowa. Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Nie przerywając(...), doprowadzamy do zagotowania. Gdy ser zgęstnieje, dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę gotujemy. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami. Zalewamy ciepłą masą serową. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia...

  • Skład na 10 porcji: Biszkopt: ● 5 jaj ● 110 g cukru ● 80 g mąki pszennej ● 30 g mąki ziemniaczanej Masa: ● 450 ml mleka ● 2 śmietany śnieżki ● 100 g startej gorzkiej czekolady ● 2 łyżeczki żelatyny ● 2 banany...

  • Porzeczkowe wypieki

    Czerwona, biała czy czarna porzeczka plus ciasto kruche, biszkoptowe albo jogurtowe to słodko-kwaśny przebój tego lata.

  • Szybki zimowy obiad

    ...włoskich, 2 podłużne biszkopty, listki mięty lub melisy do dekoracji. Ewentualnie: 20 dag śmietanki kremówki 30 procent, 2-3 łyżki cukru pudru, 3-4 małe bezy. Owoce cytrusowe sparz, obierz ze skórki(...) je połową jogurtu i włóż część pokrojonych owoców. Na nie wyłóż pozostały jogurt. Wierzch deseru udekoruj owocami, biszkoptem i listkami melisy lub mięty. Deser przechowuj w lodówce. Deser ten...

  • Smaki dzieciństwa

    Odwrócony biszkopt Składniki na 10 porcji: 5-6 dużych łodyg rabarbaru, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, cukier wanilinowy, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju, tłuszcz, bułka tarta lub kasza manna do przygotowania formy, 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Rabarbar dokładnie umyj, obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Staraj się wybierać łodygi w kolorze...

  • Ciasta z mandarynkami

    Drożdżowe, kruche i biszkoptowe wypieki wzbogaciliśmy soczystymi mandarynkami. Można wykorzystać surowe lub z zalewy.

  • Niezawodne ciasta

    ..., wprost na owoce, kruszonkę przygotowaną z 1/2 kostki twardego masła, 1/2 szklanki mąki oraz cukru). Piecz jeszcze 15 minut w 180° C. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 285 kilokalorii Biszkopt z jabłkami Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki Na masę jabłkową: 1 kg kruchych jabłek, 1-2 łyżki soku świeżo wyciśniętego z cytryny, 2 łyżki cukru pudru, łyżka masła...

  • Serniki z owocami

    ...z puszki (plastry ananasa, cząstki brzoskwini) i przykrywamy je białą, bezową pierzynką. Zwieńczeniem dzieła będzie kruszonka z dodatkiem kakao. Sernik z gruszkami Składniki na 12 porcji: 10 gruszek, sok(...) dag cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 kg tłustego twarogu 3-krotnie zmielonego, 5 dag rodzynek, 5 dag migdałów, 5 dag suszonych moreli, 5 dag skórki pomarańczowej, pół opakowania biszkoptów, owoce...

Przepisy na temat: biszkopt i kruszonka 3
  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    Akacjowo-rabarbarowe pastele Biszkopt: 10 jajek, 3/4 szklanki cukru, 125 g mąki tortowej, 125 g mąki kukurydzianej, szczypta soli Syrop: 1 kg rabarbaru, 10 kłosów akacji, 500 g cukru, 700(...), cukrem pudrem i ubij. Ostudzony biszkopt przekrój wzdłuż na płasko na trzy warstwy. Pierwszą warstwę połóż na płaskiej blasze i nasącz syropem rabarbarowym. Potem rozprowadź krem śmietanowy i masę...