• Informacje na temat:

    biszkopt jabłkowy

Artykuły na temat: biszkopt jabłkowy
  • Składniki: ●5 jabłek ●1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ●6 jaj ●2 szklanki mąki ●1 i 1/3 szklanki cukru ●tłuszcz, bułka lub mąka do formy

  • SKŁADNIKI: biszkopt: 3 jajka, po 3/4 szklanki mąki i cukru, 2 łyżki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 75 dag serka homoge nizowanego o smaku pieczone jabł ko, 150 ml mleka skondensowa nego niesłodzonego, 2 łyżki żela tyny. Mus: 1 kg jabłek, łyżka so ku z cytryny, 2 łyżki cukru, galaretka cytrynowa, budyń waniliowy.

  • Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina Biszkopt: 8 łyżek mąki, 8 łyżek cukru, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 8 jajek. Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego, 22 dag cukru, 4 jajka, 2 budynie śmietankowe, 25 dag masła, 10 dag suszonej żurawiny, 220 ml mleka. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek (np. renet), 11 dag cukru, łyżeczka cynamonu, galaretka cytrynowa. 1. Biszkopt...

  • .... Śmietana: zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem i rozpuszczoną w 50 ml żelatyną. Biszkopt posmaruj 1/3 śmietany, ułóż masę jabłkową, posmaruj resztą śmietany. Ozdób kwiatkami z odłożonej masy jabłkowej. Czas...

  • ...likieru pomarańczowego). Posłodź do smaku. Poncz zagotuj, wystudź, wstaw do lodówki na noc. Następnie przecedź. Skrapiaj nim biszkopty przekładane kremami owocowymi. ✔ Jabłkowy z melisą(...)✔ Kawowy z koniakiem Zaparz 2 szklanki mocnej kawy. Posłodź ją 5 łyżkami cukru (najlepiej brązowego) i odstaw do wystudzenia. Potem wymieszaj z 50 ml koniaku. Nasącz biszkopt. Taki poncz...

  • Aromatyczne poncze do biszkoptów

    Nie masz pomysłu czym nasączyć biszkopt? Mamy dla ciebie kilka pomysłów na pyszne poncze, które idealnie posłużą jako pyszna wkładka do ciasta!

  • ...w drobną kostkę. W rondelku zagotuj sok z cytryny oraz jabłkowy. Dodaj namoczoną żelatynę. Gdy się rozpuści, odstaw ją w chłodne miejsce na ok. 45 minut. Po upływie tego czasu dołóż pokrojone jabłka...

  • Jabłkowy sernik na zimno

    ...dag jogurtu naturalnego greckiego, duża cytryna. Dodatkowo: opakowanie 15 dag okrągłych biszkoptów, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, listki mięty.

  • Sama robię mus jabłkowy.

  • Biszkopt makowy: 250 g maku, 6 dużych jajek, 1 szklanka cukru, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki miodu, 300 g konfitury z dzikiej róży Polewa czekoladowo-jabłkowa: 120 ml przecieru (musu) z kwaśnych jabłek, 100 ml miodu, 120 g cukru, 150 ml śmietanki kremówki 30%, 60 g kakao, 10 g żelatyny. Biszkopt makowy: oczyszczony mak zalać gorącą wodą i gotować na bardzo małym ogniu przez około 40 minut, od...

Przepisy na temat: biszkopt jabłkowy
  • Owocowa rolada na cieście waniliowym

    To dwukolorowe ciasto prezentuje się wyjątkowo pięknie, ale to nie jedyna jego zaleta! Przepis możesz dowolnie modyfikować i zamiast malin oraz jagód dodać np. mus jabłkowy!

  • Pachnąca rolada

    ...biszkopt przekrój na 2 blaty. Nasącz je sokiem wymieszanym z rumem. Placki przełóż 1/2 jasnego kremu. wierzch i boki posmaruj resztą jasnego kremu. Obsyp pokruszonymi herbatnikami. Przykryj ciemniejszym...

  • Szarlotka z karmelem

    Opakowanie śmietan-fixu  Opakowanie cukru waniliowego 120 g biszkoptów Składniki: Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zalać 250 ml soku jabłkowego, dodać 2 łyżki cukru i zagotować. Gotować(...) szklanej formy, biszkopty ułożyć przy brzegu formy. Nałożyć jabłka, resztę kremu i polać sosem karmelowym.

Dyskusje na temat: biszkopt jabłkowy
  • Re: Ocet jabłkowy - elikair młodości!

    Ocet jabłkowy jest dobry na nudności, mdłości - gdy zaczną się nudności, zaleca się wypić roztwór 1 łyżeczki octu jabłkowego na 1/2 szklanki przegotowanej wody. Gdy nudności są spowodowane przez ciążę, wypić rano po przebudzeniu 1 łyżeczkę octu jabłkowego z 1/2 szklanki wody mineralnej i zjeść suchy biszkopt (suchar). Jeżeli nudność występuje po każdym posiłku, należy po jedzeniu wypić

  • Coś słodkiego na poprawę humoru

    Na dziś proponuję coś słodkiego - Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną Składniki: ... * mąka pszenna typu 450 8 łyżek * mąka ziemniaczana 1 łyżka * jaja 8 szt. * sok jabłkowy z kartonu 1/2 litra(...) pergaminem. Wlać biszkopt. Piec w temp. 180 C, czas ok. 20 min. Po upieczeniu wyłożyć z brytfanny, zdjąć pergamin, biszkopt przekroić wzdłuż na dwie równe części. Jedną część położyć na tacy prostokątnej

  • Re: Indeks glikemiczny a odchudzanie

    Chleb orkiszowy - 50 Kiwi - 50 Kuskus - 50 Ryż basmanti - 50 Sok jabłkowy bez cukru - 50 Sok żurawinowy bez cukru - 50 Surimi (paluszki krabowe) - 50 Brzoskwinie z puszki - 55 Ketchup - 55 Musztarda - 55(...) Biszkopt - 70 Bułki pszenne - 70 Chipsy - 70 Chleb ryżowy - 70 Cukier - 70 Daktyle suszone - 70 Kasza jęczmienna - 70 Kleik ryżowy - 70 Maca (z białej mąki) - 70 Makaron z białej mąki - 70 Mąka