• Informacje na temat:

    biszkopt przekładany czekoladą

Artykuły na temat: biszkopt przekładany czekoladą
  • ...wyłóż pergaminem. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 35 minut. Gotowy biszkopt wystudź, a następnie rozetnij na 3 placki o równej grubości. W jednym z nich wytnij foremkami mniejsze serduszka. 3. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Czekoladową śmietanę wymieszaj z zagęstnikami i ubij. Jeden biszkopt bez wyciętych...

  • Biszkopt kakaowy z kremem

    ...z cukrem pudrem, a potem miksujemy z dodawaną porcjami czekoladową kremówką. Na koniec wlewamy spirytus. Mieszamy. 3. Biszkopty nasączamy wiśniówką wymieszaną z wodą. 1/4 masy odkładamy, resztą przekładamy biszkopty. Wierzch ciasta smarujemy odłożoną masą i dekorujemy według uznania, np. czekoladowymi wiórkami. Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł. Wartość odżywcza jednej...

  • ...podgrzewamy i łączymy z masą malinową, a następnie dodajemy 3/4 bitej śmietany, delikatnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki. 4. Biszkopt przekrawamy na pół. Na dolną warstwę wykładamy masę malinową, przykrywamy drugą połówką. Wierzch i boki smarujemy bitą śmietaną. Dekorujemy malinami i startą czekoladą.

  • Skład na 12 porcji: ● opakowanie długich biszkoptów ● 4 gruszki ● sok z jednej cytryny ● 600 ml śmietanki 30% ● 3 łyżki cukru pudru ● 2 opakowania zagęszczacza do śmietany typu śmietan-fix ● 1 tabliczka czekolady deserowej ● 2 łyżki żurawiny kandyzowanej.

  • Ciasto: 200 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 5 jajek, 300 g cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml oleju. Masa 1: 200 g okrągłych biszkoptów, 250 g jasnej konfitury lub marmolady, np. morelowej, 50 ml rumu, 50 ml mleka. Masa 2: 200 g wiórków kokosowych, 400 ml mleka, 50 g drobnego cukru, 200 g miękkiego masła, 50 g ciemnej polewy czekoladowej.

  • Najlepsze poncze  do biszkoptów

    .... Taki poncz najlepiej pasuje do biszkoptów w tortach owocowych. ✔ Limonkowo-imbirowy Kawałek korzenia imbiru (ok. 6 cm) obierz i pokrój w cienkie plasterki. Zalej 1/4 szkl. wody. Zasyp 3 łyżkami(...) czekoladowe albo biszkopty przekładane kremem kawowym.

  • Skład na 14 porcji. Biszkopt: 100 g margaryny, 250 g jogurtu naturalnego, 200 g mąki pszennej, 4 łyżki kakao, po łyżeczce sody oczyszczonej, proszku do pieczenia i cukru wanilinowego, 4 łyżki cukru Masa: 500 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 4 łyżki zimnej wody, 100 g czekolady, 3-4 banany...

  • BISZKOPT: •po 1/2 szkl. cukru, mąki pszennej i ziemniaczanej •5 jajek •1 cukier waniliowy •1 łyżeczka proszku do pieczenia •5 dag posiekanej czekolady. GALARETKA WIŚNIOWA i masa: •1 żelfix 2:1 •2 łyżki cukru •1 łyżka soku z cytryny •2 szkl. śmietany kremówki •2 op. śmietan-fixu •3 łyżki cukru pudru •5 dag startej czekolady •1 słoik (900 ml) kompotu z wiśni PONCZ: •1 łyżka cukru •sok...

  • Składniki na 6 porcji: 25 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 14,5 dag masła, sól, 14 dag cukru, 1 jajko, 5 dag wiórków kokosowych, 50 ml śmietany 12 proc., 20 dag czekolady, 100 ml kremówki 36 proc., biszkoptów, 10 dag wiśni.

  • Skład na 18 porcji: Ciasto: ● 250 g mąki ● 10 jajek ● 200 g cukru ● 180 g zmielonych orzechów włoskich ● 1 cukier waniliowy ● 2 łyżki oliwy ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szklanka zmielonych biszkoptów Masa: ● 400 ml mleka ● 300 g cukru ● 400 g masła ● 400 g orzechów włoskich ● 1 kieliszek spirytusu Polewa: ● 2 czekolady mleczne lub deserowe...

Przepisy na temat: biszkopt przekładany czekoladą
  • Składniki: Ciasto z miodem - 3 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru, 15 dag margaryny lub masła, 2 jajka, 3 łyżki miodu, 1 łyżeczka sody; Biszkopt - 5 jajek, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Krem - litr mleka, 1,5 kostki masła, 30 dag cukru, 2 cukry waniliowe, 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej; Polewa - 1 mleczna...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...żurawinowe rozsmarować na schłodzonym serniku. Przepis pochodzi z książki  Moje wypieki na 4 pory roku ,  D. Świątkowskiej.  Tort opium Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu(...), które lubią klasyczne połączenia. Sposób przygotowania Wykonanie biszkoptu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, skrobię, kakao przesiać i odłożyć. Żółtka i połowę...

  • Karnawałowa rozpusta!

    ...w temperaturze 190 stopni. Podawaj posypane cukrem pudrem. Tort lodowy ok. 2 godzin dla 8-10 osób cena ok . 15 zł Spód biszkoptowy: 100 g mąki  100 g drobnego cukru 100 g miękkiego(...) biszkopt nasącz winem. Na środku ciasta uformuj kopczyk z lodów i włóż tort na 1 godzinę do zamrażarki. Ubij białka z cukrem i pokryj pianą lodowy kopiec. Wstaw ciasto do piekarnika na 10-15 minut...

  • Tort trójkolorowy z bezikami

    Składniki: Biszkopt: - 6 jaj, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, - szklanka cukru, cukier waniliowy, - szklanka mąki, - łyżka mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki kakao, małe beziki. Masa chałwowa(...). Przygotowanie: Jajka ubić, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Upiec biszkopt. Masa chałwowa: żółtka rozmącić z 1/2 szklanki mleka, dodać mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem...