• Informacje na temat:

    biszkopt śmietankowy

Artykuły na temat: biszkopt śmietankowy
  • Składniki na 12 porcji. Biszkopt: 20 dag cukru pudru • 5 jajek • 5 dag mąki pszennej tortowej • 5 dag mąki ziemniaczanej • 60 dag dżemu • pół litra śmietany 36 proc. • 50 dag serka mascarpone • szklanka cukru pudru. Dekoracja: 40 dag truskawek • mięta...

  • Składniki na biszkopt jasny: 6 jajek, po 15 łyżek mąki i cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 6 jajek, po 15 łyżek mąki i cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.

  • Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, łyżka pro szku do pieczenia. Masa jabłeczna: 1 kg jabłek, 2 galaretki cytrynowe, 2 łyżki cynamonu, pół szkla nki cukru. Masa śmietankowa: 700 ml mleka, 2 op. bitej śmietany, 2 galaretki cytrynowe.

  • Białka oddziel od żółtek, ubij. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodając mąkę. Dodaj ubitą pianę, delikatnie wymieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto wyrównaj (biszkopt powinien być cienki). Wstaw do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 15 min. Biszkopt wyłóż na wilgotną ściereczkę, zdejmij papier. Z jednej strony zawiń jeden raz, z drugiej zroluj (by...

  • ...koniec dodając cukier puder. Dodaj serek i zmiksuj. Biszkopt przekrój. Na jeden wyłóż połowę kremu, zrób kleksy ze śliwek, przykryj drugim. Boki i wierzch pokryj kremem, robiąc kleksy ze śliwek. Schłodź...

  • ..., wymieszaj. Ostudzony biszkopt przekrój poziomo na trzy blaty. Pierwszy blat ciasta posmaruj dżemem, a następnie wyłóż krem (trochę odłóż). W ten sam sposób przełóż wszystkie płaty ciasta, tak aby...

  • Biszkopt: 2 jajka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki, szczypta proszku do pieczenia. Lody: pół litra śmietany 30-proc., 4 żółtka, szklanka mleka, ok. pół szklanki cukru, szklanka musu truskawkowego. Ponadto: szklanka śmietany 30-proc., łyżka cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, truskawki, czekolada i melisa do dekoracji.

  • Biszkopt: 6 jajek, po szklance cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. Ponadto: 1 litr kremówki, dżem, wiórki kokosowe, pół kg truskawek, cukier puder Przygotowanie: Biszkopt: białka ubij. Dodaj utarte z cukrem żółtka, przesianą mąkę i proszek, wymieszaj. Wlej do tortownicy. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Truskawki pokrój. Biszkopt przekrój na...

  • Skład na 12 porcji: ● 100 g masła ● 150 g ciasteczek amaretti ● 50 g podłużnych biszkoptów ● 2 jajka ● 2 żółtka ● 100 g cukru ● 500 g serka mascarpone ● 3 łyżki migdałowego likieru ● 300 g śmietany kremówki ● 180 g malin.

  • Biszkopt: po szklance cukru i mąki tortowej, 6 jajek, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa budyniowa: duży budyń śmietankowy, 600 ml mleka, łyżka cukru, cukier waniliowy, 25 dag masła. Masa śmietanowa: pół litra śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 10 dag białej czekolady, 25 dag mascarpone. Poncz: łyżka cukru pudru, sok z pół cytryny, 2 łyżki rumu. Ponadto: 200 ml konfitury jago dowej, gorzka...

Przepisy na temat: biszkopt śmietankowy
  • Tort bezowo-śmietankowy

    ...°C przez 50-60 minut.  3. Śmietanę kremówkę ubij, a następnie wymieszaj z połową pokruszonych bezików. Biszkopt przekrój na trzy części, nasącz zaparzoną herbatą, przełóż dżemem i połową kremówki. Dekoruj...

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Składniki : duże opakowanie biszkoptów, budyń śmietankowy lub waniliowy, 0,5 l mleka, 0,5 l śmietany 18 proc., 3 śnieżki, owoce (maliny, poziomki, truskawki, jagody lub brzoskwinie), może być galaretka.

  • Tort z kremem

    Składniki na 10 porcji: - gotowy biszkopt, - 1,5 kg jabłek, 4 łyżki cukru, - 1,5 galaretki truskawkowej, Na krem: - 1/2 l mleka, - cukier waniliowy, - budyń śmietankowy, - 2 łyżki mąki(...). Budyń rozmieszać z mlekiem i mąkami, zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać tłuszcz, cukier waniliowy. Zmiksować budyń z masą z żółtek. Na biszkopt nałożyć zimne jabłka, następnie krem...

Dyskusje na temat: biszkopt śmietankowy