• Informacje na temat:

    biszkopt z bita smietana y galaretkami

Artykuły na temat: biszkopt z bita smietana y galaretkami
  • Składniki na 12-15 porcję: Na biszkopt: 4 jajka, po 4 łyżki mąki i cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do przełożenia: 50 dag rabarbaru, 50 dag truskawek, ok. ½ szklanki cukru, 1 i ½ opakowania galaretki truskawkowej, 500 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 i ½ dag żelatyny, 4 łyżki cukru pudru...

  • Ciasto biszkoptowe z galaretką  z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

    .... 3. Biszkopt kroję na pół. Spód smaruję 2/3 ilości wystudzonej galaretki. Chłodzę w lodówce ok. 10 min, żeby całkowicie stężała. 4. Następnie rozkładam na galaretce 2/3 ilości bitej śmietany. Przykrywam drugą...

  • ...z bitą śmietaną, delikatnie mieszamy. Rozpuszczamy żelatynę w ciepłej wodzie, studzimy i dodajemy do serowo-śmietanowej masy, mieszamy. 4. Na ostudzony biszkopt wykładamy tężejącą galaretkę z owocami...

  • Biszkopt: 4 jajka, szklanka cukru, cukier wanilio wy, łyżeczka proszku do pieczenia, pół kostki margaryny, 2-2,5 szklanki mąki, 100 ml śmietany 18-proc. Masa: 10 jabłek, pół szklanki cukru, galaretka brzoskwiniowa, bita śmietana do dekoracji.

  • Składniki na 8 porcji: 1 i 1/2 paczki okrągłych biszkoptów, 1 i 1/2 kostki margaryny, 3 jajka, 1 szklanka cukru pudru, 8 bananów, 3 galaretki: truskawkowa, cytrynowa, agrestowa lub kiwi.

  • ...3 różnokolorowe galaretki, 3 op. bitej śmietany w proszku, mleko, paczka okrągłych biszkoptów.

  • Przygotowanie: Jajka ubij z cukrem. Dodaj obie mąki oraz proszek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Biszkopt piecz ok. 25 minut w temp. 180 st. Żelatynę namocz. Galaretkę rozpuść wg przepisu, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałeczki. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z serkami i bitą...

  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Składniki na 12 porcji: 6 dojrzałych bananów, 3 jajka, 25 dag masła, 2 opakowania galaretki agrestowej, 1 małe opakowanie okrągłych biszkoptów, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 opakowanie galaretki wiśniowej, bita śmietana.

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...

Przepisy na temat: biszkopt z bita smietana y galaretkami
  • Wiosenne przysmaki

    .... Białka ubij z 10 dag cukru. Obie masy połącz z mąką. Ciastem napełnij tortownicę, piecz około 45 min w 170 st. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty. Jeden ułóż ponownie w tortownicy, posmaruj(...) przygotuj wg przepisu. Ubij kremówkę, połącz z kwaśną śmietaną i resztą cukru. Dodaj rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Posmaruj biszkopt, schłodź. Ułóż resztę rabarbaru, zalej galaretką. Gęsty...

  • Ciasto 'PYZIA'

    Cienki biszkopt jasny: 6 jaj, - 1 szklanka cukru, - 1 szklanka mąki, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec(...)), - 1 galaretka koloru jogurtu, - 1 łyżeczka żelatyny, Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką. Bita śmietana: 1/2 l śmietany kremówki...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...i wylać na nią masę. Piec w nagrzanym do 175 st. piekarniku przez 25-30 minut. Odstawić do ostudzenia. 12-16 malin odłożyć do dekoracji. Biszkopt przekroić, blaty skropić likierem, dolny posmarować(...): - 25 dag twarogu, - 25 dag mascarpone, - 4 żółtka, - 1 torebka cukru waniliowego, - 10 dag podłużnych biszkoptów, - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, - 50 ml likieru amaretto, - 1 łyżka kakao...