• Informacje na temat:

    biszkopt z borówkami

Artykuły na temat: biszkopt z borówkami
  • ...temp. 200°C. Piecz 15 minut. Lnianą ściereczkę posyp pozostałym cukrem. Wyłóż na nią biszkopt. Usuń pergamin. Ciasto wraz ze ściereczką zwiń, odłóż do wystudzenia. Żelatynę namocz w niewielkiej(...). Spęczniałą żelatynę rozpuścić podgrzewając. Ostrożnie połącz z masą serowo-śmietanową. Biszkopt rozwiń. Posmaruj połową kremu i masą owocową. Ciasto ponownie zwiń . Roladę posmaruj pozostałym kremem. Posyp...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 2 jajka, 4 łyżki cukru, 5 czubatych łyżek mąki pszennej, 5 dag białej czekolady, 10 dag borówek. Na masę: 60 dag jogurtu naturalnego, 4 łyżki żelatyny, ½ szklanki cukru pudru, 50 dag borówek. Ponadto: 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, biała czekolada, ciemna czekolada lub polewa czekoladowa.

  • Przygotowanie: Ubij jajka z cukrem, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt, zwiń go w rulon. Ubij kremówkę z cukrem, wymieszaj z serkiem, borówkami, rozpuszczoną w mleku żelatyną. Rozwiń ciasto, posmaruj kremem, zwiń. Ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia i bardzo efektowne. Porcje 12 Przygot. 80 min Cena 1,50 zł Kalorie 380 kcal Weronika Chilmon z Raciborza...

  • Najlepszy biszkopt

    ...ściemniały.  Wystudzony biszkopt rozkrój poziomo na dwa blaty. Każdy lekko nasącz kilkoma kroplami rumu. Na jeden blat wyłóż konfiturę i równomiernie ją rozsmaruj.  Wrzuć kilka borówek. Przykryj...

  • PIEROGI: 3 szklanki mąki, 2 łyżki oleju, szklanka ciepłej wody, szczypta soli, ok. 1,5 szklanki borówek amerykańskich (lub czarnych jagód), ok. 1/4 szklanki cukru, śmietana oraz cukier do smaku. SERNIK NA ZIMNO : 50 dag mielonego sera (wiaderko na serniki), 4 owocowe galaretki, paczka biszkoptów okrągłych lub podłużnych, szklanka borówek amerykańskich.

  • Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 kg mielonego twarogu, 5 dag cukru pudru, 2 galaretki o smaku owoców leśnych. Ponadto: 2 galaretki niebieskie, 20 dag borówek...

  • BISZKOPT JAGLANY Z OWOCAMI

    Biszkopt jaglany z owocami to jeden z moich faworytów wśród zdrowych wypieków! Kasza jaglana sprawdza się w nich idealnie!

  • Skład na 10 porcji: ● 200 g białej czekolady ● 200 g śmietanki kremówki ● 2 paczki kwadratowych biszkoptów ● 2 łyżeczki cukru pudru ● łyżka żelatyny ● sok z cytryny ● po garści malin, czerwonych porzeczek i borówek amerykańskich...

  • Składniki na 10 porcji: 400 g jogurtu naturalnego, 150 g serka mascarpone, 1 galaretka cytrynowa, 60 ml wody, galaretka owocowa, np. owoce leśne, szklanka borówki amerykańskiej, kilka malin, kilka biszkoptów.

  • Składniki na 20 porcji: 2 paczki okrągłych biszkoptów, 3 szklanki mleka, 3 bite śmietany w proszku lub śnieżki, 4 galaretki (żółta, niebieska, dwie czerwone), 3 gruszki, 20 dag borówek amerykańskich, wiśnie z kompotu...

Przepisy na temat: biszkopt z borówkami
  • Biszkopt z bezową kruszonką

    ...ostygło.  2. Na krem ubij twarożek i cukier puder. Dodaj do kremówki i ubij na sztywno. Dodaj skórkę cytrynową. Wyłóż krem na wierzch ciasta. Udekoruj dżemem cytrynowym, bezami, borówkami i miętą. 

  • Torcik z biszkoptami

    ...(śr. 26 cm) ułóż warstwami okrągłe biszkopty i piankę czekoladową. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Od reszty biszkoptów odetnij końce (po ok. 2 cm). Marmoladę podgrzej. Posmaruj nią ciastka. Zdejmij obręcz tortownicy. Bok tortu obłóż ciastkami. Schładzaj 30 minut. Skrawki biszkoptów pokrusz, posyp nimi ciasto, ew. udekoruj (np. borówkami i kakao). 

  • Biszkopt z owocami

    .... 3. Śmietankę schłodzoną ubić na sztywno, dodać cukier puder, zmiksować. 4. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół - dodać bitą śmietanę i owoce. 5. Wierzch udekorować owocami i bitą śmietaną.

  • Waniliowy torcik Charlotte

    ...wyłóż pergaminem. Wzdłuż boków ustaw podłużne biszkopty - możesz je "przylepić" gęstym syropem (np. malinowym). Okrągłe biszkopty rozłóż na dnie - ile się uda, ułóż na płasko, pozostałe pokrusz i włóż(...) cytrynową. Na dnie z biszkoptów rozsmaruj cieniutką warstwę kremu. Rozłóż większość borówek i przykryj je resztą kremu. Schłodź przez 2 godziny. Wyjmij z formy, rozłóż odłożone borówki oraz listki mięty...

  • Zawijany serniczek z owocami

    ...biszkopt. Usuń pergamin.  2. Ciasto wraz ze ściereczką zwiń, odłóż do wystudzenia. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody, odstaw, by spęczniała. Borówki opłucz, osącz na sitku, połowę owoców rozgnieć widelcem.  3. Twaróg utrzyj z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym. Śmietanę ubij, dodaj do sera. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Ostrożnie połącz z masą serowo-śmietanową. Biszkopt rozwiń...

Dyskusje na temat: biszkopt z borówkami